Advertentie

unnamed
Voor de harddenkende Rotterdammer

Onze collega’s van De Correspondent komen vandaag met een uitgebreid en kritisch artikel over het Rotterdamse bijstandsbeleid. Bijzonder verhelderend is de getalsmatige analyse van de fraudebestrijding. Van de 11 miljard fraude met overheidsgelden, valt 153 miljoen toe te schrijven aan sociale zekerheidsfraude. Dat is zo’n 1,4 procent en kan ook fraude met AOW uitkeringen of andere uitkeringen dan de bijstand betreffen.
Het werkloosheidsbeleid in Rotterdam is sterk gefocust op het bestrijden van bijstandsfraude. Het zou interessant zijn te onderzoeken hoe effectief de bestrijding van fraude eigenlijk is. Hoeveel geld kost de bestrijding, hoeveel fraude scheelt dat en hoe significant zijn de inspanningen in het licht van de totale fraude?
Als we nu toch proeftuin van Nederland zijn, laten we dan ook leren van onze experimenten.
 

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Melissa

Melissa van Amerongen

Een stad komt pas echt tot leven als mensen er in woord of beeld betekenis aan geven. Daarom vindt Melissa Vers Beton zo leuk. Melissa is socioloog en wetenschapsfilosoof en houdt zich voor Vers Beton onder andere bezig met wetenschappelijke artikelen op de site.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

1718_2021_009_600x500_online banner_geef ruimte