Advertentie

unnamed
Voor de harddenkende Rotterdammer

Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: overtollige parkeerplaatsen maken plaats voor terrassen.
Ook parkeergarages hebben last van leegstand. Waar de parkeerdruk in de stad voor de crisis nog heel hoog was, kampen de meeste steden nu met grote parkeeroverschotten. Oorzaken zijn onder meer de afname van winkelpubliek en kantorenleegstand. Ook Rotterdam, waar de afgelopen jaren met de Kruispleingarage, de Museumparkgarage en de Markthal nog enorme hoeveelheden parkeerplaatsen bijgebouwd zijn, ontspringt de dans niet.
Als oplossing wordt door kenners gepleit voor meer dubbelgebruik van parkeerplaatsen. Afgelopen week werd bekend dat de gemeente Rotterdam daar een wel heel creatieve invulling aan geeft: horecaondernemers kunnen een vergunning aanvragen om aangrenzende parkeerplaatsen te gebruiken als terras. Twee vliegen in één klap: er is een parkeerplaats minder, en een levendig stuk straat meer. Voorlopig duurt de proef loopt tot 20 oktober, maar hopelijk blijkt het een succes en kunnen horecaondernemers ook na die tijd met hun parkeerplaatsen aan de haal gaan.
En voor wie spontaan zelf zin krijgt een parkeerplaats om te toveren tot park/terras/lounge/: op 19 september kun je tijdens Parking Day ook zonder vergunning een parkeerplaats toe-eigenen.
Tekst: Sereh Mandias

Voordat je verder leest...

Je kunt dit artikel gratis lezen, maar wij kunnen het niet gratis maken. Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Anniek Tijmes

Anniek Tijmes

Anniek Tijmes (1985) is illustrator. Ze analyseert gebeurtenissen in de maatschappij en onderzoekt de openbare ruimte. Met zwarte inkt tekent zij hiervan een grafisch, conceptueel beeld.

Profiel-pagina
Lees 3 reacties
  1. Profielbeeld van jansen
    jansen

    Hoewel er in de parkeergarages leegstand is hebben de zogenaamde “parklets” hier vrij weinig mee te maken. Ze staan namelijk voornamelijk in (drukke) winkelstraten waar , gelukkig maar, eerder een te kort is aan parkeerplaatsen. Hiermee dragen ze bij aan de levendigheid in het centrum die we graag willen zien.

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

unnamed-2