Nieuwsbeeld10 september 2014

NieuwsBeeld: Kan ik hier mijn terras parkeren?

Beeld: Anniek Tijmes

Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: overtollige parkeerplaatsen maken plaats voor terrassen.

Ook parkeergarages hebben last van leegstand. Waar de parkeerdruk in de stad voor de crisis nog heel hoog was, kampen de meeste steden nu met grote parkeeroverschotten. Oorzaken zijn onder meer de afname van winkelpubliek en kantorenleegstand. Ook Rotterdam, waar de afgelopen jaren met de Kruispleingarage, de Museumparkgarage en de Markthal nog enorme hoeveelheden parkeerplaatsen bijgebouwd zijn, ontspringt de dans niet.

Als oplossing wordt door kenners gepleit voor meer dubbelgebruik van parkeerplaatsen. Afgelopen week werd bekend dat de gemeente Rotterdam daar een wel heel creatieve invulling aan geeft: horecaondernemers kunnen een vergunning aanvragen om aangrenzende parkeerplaatsen te gebruiken als terras. Twee vliegen in één klap: er is een parkeerplaats minder, en een levendig stuk straat meer. Voorlopig duurt de proef loopt tot 20 oktober, maar hopelijk blijkt het een succes en kunnen horecaondernemers ook na die tijd met hun parkeerplaatsen aan de haal gaan.

En voor wie spontaan zelf zin krijgt een parkeerplaats om te toveren tot park/terras/lounge/: op 19 september kun je tijdens Parking Day ook zonder vergunning een parkeerplaats toe-eigenen.

Tekst: Sereh Mandias

Reageer of deel op Social Media

Tags:horeca, leegstand, parkeerplaatsen, parking day en parklets

Sectie: Nieuwsbeeld

kaart: witte de withstraat, rotterdam
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *