Politiek16 september 2014

Ronald Buijt, Nourdin el Ouali en Hugo de Jonge genomineerd voor Politicus van het Jaar

Lees verderRonald Buijt, Nourdin el Ouali en Hugo de Jonge genomineerd voor Politicus van het Jaar

Vanochtend zijn de drie genomineerden voor Politicus van het Jaar 2014 bekend gemaakt: Ronald Buijt (Leefbaar Rotterdam), Nourdin el Ouali (Nida) of Hugo de Jonge (CDA) gaat Maarten Struijvenberg opvolgen. Een jury die bestaat uit Job Halkes, (Metro), Mark Hoogstad (AD Rotterdams Dagblad), Justus Cooiman (RTV Rijnmond) en John Bijl van het Periklesinstituut heeft hiertoe besloten.

Enigszins vreemd, vinden wij, is dat Leo de Kleijn niet is genomineerd. De SP’er maakte met zijn partij bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart niet alleen een reuzensprong van 2 naar 5 zetels, hij was ook nog eens de architect van hét politieke moment van 2014, door de voltallige oppositie te verenigen achter Ronald Schneider, waardoor die zijn wethouderscoup kon plegen.

Maar sois, De Kleijn werd in 2009 al eens Politicus van het Jaar en misschien moeten we de verkiezing zien als een soort Louis Davidsring die je maar eenmaal in je leven kan winnen. Bovendien kunnen jullie zelf op je favoriete politicus stemmen. De jury mag die stemming overigens negeren, maar dat terzijde.

Goed, stemmen dus hier. De Politicus van het Jaar wordt op 30 september bekendgemaakt tijdens DRAAD, de politieke talkshow in debatcentrum Arminius.

Reageer of deel op Social Media

Tag: politicus van het jaar

Sectie: Politiek

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *