Voor de harddenkende Rotterdammer

Vanochtend zijn de drie genomineerden voor Politicus van het Jaar 2014 bekend gemaakt: Ronald Buijt (Leefbaar Rotterdam), Nourdin el Ouali (Nida) of Hugo de Jonge (CDA) gaat Maarten Struijvenberg opvolgen. Een jury die bestaat uit Job Halkes, (Metro), Mark Hoogstad (AD Rotterdams Dagblad), Justus Cooiman (RTV Rijnmond) en John Bijl van het Periklesinstituut heeft hiertoe besloten.
Enigszins vreemd, vinden wij, is dat Leo de Kleijn niet is genomineerd. De SP’er maakte met zijn partij bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart niet alleen een reuzensprong van 2 naar 5 zetels, hij was ook nog eens de architect van hét politieke moment van 2014, door de voltallige oppositie te verenigen achter Ronald Schneider, waardoor die zijn wethouderscoup kon plegen.
Maar sois, De Kleijn werd in 2009 al eens Politicus van het Jaar en misschien moeten we de verkiezing zien als een soort Louis Davidsring die je maar eenmaal in je leven kan winnen. Bovendien kunnen jullie zelf op je favoriete politicus stemmen. De jury mag die stemming overigens negeren, maar dat terzijde.
Goed, stemmen dus hier. De Politicus van het Jaar wordt op 30 september bekendgemaakt tijdens DRAAD, de politieke talkshow in debatcentrum Arminius.

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

versbeton 1175

Ties Joosten

Ties Joosten (1984) woonde in Leuth, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam voordat hij Rotterdam kwam ontdekken. Hij studeerde Geschiedenis en Journalistiek, was adjunct-hoofdredacteur bij Vers Beton.

Profiel-pagina
Lees 9 reacties
 1. Profielbeeld van Inge Janse
  Inge Janse

  Wat ik wel een minpunt vind aan de Kleijn is dat hij echt overal een mening over heeft. Da’s mooi qua media-aandacht die hij daarmee krijgt (elke journalist weet: opruiende quote scoren = Leo bellen), maar het zorgt ook voor inhoudelijke inflatie. Of zou die man echt evenveel van quantumfysica als van bomenkap in Nessellande als van wetgeving in de middeleeuwen als van kookvoorschriften voor rijst in omgevingen met onderdruk weten?

  1. Profielbeeld van Joey
   Joey

   Tja, dat moet nu eenmaal als je in een fractie met twee personen zit :-) Kunnen sommige politici een voorbeeld aan nemen. BIjvoorbeeld de meeste backbenchers bij de PvdA en LR…

   1. Profielbeeld van Inge Janse
    Inge Janse

    True that. Maar Leo zit dan wel weer heel erg ver aan de andere kant van de schaal. Afijn, gelijk heeft-ie, en gek genoeg laat de PvdA zich compleet door hem overrompelen.

   2. Profielbeeld van Inge Janse
    Inge Janse

    Weet iemand trouwens wanneer precies Arno Bonte zijn fractievoorzitter Judith Bokhove heeft opgegeten / opgesloten? Heeft iemand ooit nog eens iets van Bokhove gehoord? Het lijkt wel alsof er niets veranderd is ten opzichte van de vorige raadsperiode.

   1. Profielbeeld van Lucette Mascini
    Lucette Mascini

    t is trouwens soit – derde persoon enkelvoud subjonctif tegenwoordige tijd, werkwoord être. maar dat terzijde. natuurlijk.

   2. Profielbeeld van Ties Joosten
    Ties Joosten

    Haha topreactie Lucette! En je hebt nog gelijk ook vertelt wikiwoordenboek me zojuist. Weet je hoe lang ik dit al fout doe?

    Afijn, ik laat hem staan als sois, omdat anders je reactie nergens meer op slaat. Maar mensen, Ties: het is dus soit.

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.