Voor de harddenkende Rotterdammer

Aanstaande woensdag publiceert Vers Beton een uitgebreid interview met de oprichter van Leefbaar Rotterdam en huidig PVV-senator Ronald Sørensen. Hierin doet hij een aantal opvallende uitspraken, ondermeer over de oorsprong van zijn hartgrondige hekel aan de PvdA en over zijn toekomstplannen met Leefbaar Rotterdam.
De reden dat we dit nu al aankondigen is echter een andere. Vers Beton gaat het interview namelijk in eerste instantie aanbieden via Blendle. Met andere woorden: u gaat ervoor moeten betalen. Daarmee is Vers Beton het eerste Rotterdamse medium dat in Blendle publiceert. In deze questionnaire legt hoofdredacteur Eeva Liukku het hoe en waarom van deze stap uit.
vb-medium
Waarom biedt Vers Beton het interview via Blendle aan en niet zoals gewoonlijk gratis via de site?
Wij krijgen geen subsidie en zoals onze vaste lezers weten, word je op onze site ook niet bepaald doodgegooid met advertenties, behalve één advertentie in de zijbalk. Dat betekent dat onze artikelen en beeld nog altijd door onbetaalde vrijwilligers worden gemaakt. We zijn ons ervan bewust dat dit op de lange termijn geen duurzaam bedrijfsmodel is. Daarom zijn we op zoek naar manieren om geld te verdienen, om in ieder geval de basiskosten te kunnen dekken. Onze bezoekers om een kleine bijdrage voor onze beste artikelen vragen past binnen die strategie.
Is dit verhaal dan zo goed dat het Vers Beton-publiek ervoor moet willen betalen?
In alle eerlijkheid: ja. Twee van onze beste schrijvers – Inge Janse en Lucette Mascini – hebben Ronald Sörensen ruim drie uur lang geïnterviewd en hebben hem het hemd van het lijf gevraagd. Sørensen is één van de belangrijkste politieke figuren in Rotterdam van de afgelopen tien jaar en in het interview vertelt hij over zijn vader, die fout was in de oorlog, over de oorsprong van zijn diepe hekel aan de PvdA en over zijn toekomstplannen met Leefbaar Rotterdam.
Op basis van dit gesprek hebben zij een longread geproduceerd van 12.000 woorden, dat niettemin leest als een trein. Het is dus eerder een klein boek dan een artikel. Met gerust hart kunnen we stellen: als je iets wilt begrijpen van de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in Rotterdam sinds 2001, dan moet je dit artikel lezen.
In onze ogen is dit artikel het dus absoluut waard om er geld voor te betalen. Bovendien vragen we slechts €0,28 voor het interview, dus we kunnen ons nauwelijks voorstellen dat de prijs voor onze lezers een onoverkomelijk probleem vormt.
Hoe kunnen de lezers van Vers Beton voor het interview betalen?
Wij maken gebruik van de diensten van TPO Magazine, een website die ervoor zorgt dat ons verhaal ondermeer in Blendle gepubliceerd wordt. Blendle is een online kiosk waar artikelen uit kranten en tijdschriften per stuk aangekocht en gedeeld kunnen worden. Ook TPO Magazine verschijnt in Blendle en omdat het interview met Ronald Sørensen via TPO Magazine gepubliceerd zal worden, verschijnt het dus ook in Blendle.
Via onze website en social media zullen we komende woensdag de link naar het interview verspreiden. Wie al een account heeft bij Blendle krijgt het interview dan voor €0,28 te lezen. Wie nog geen account bij Blendle heeft, krijgt een scherm te zien met de vraag om een account aan te maken. Als je dit doet, dan krijg je direct €2,50 gratis tegoed en lees je ons verhaal dus eigenlijk alsnog voor niks. Blendle heeft trouwens een ‘geen goed, geld terug’-knop, mocht je het verhaal toch je kwartje niet waard vinden.
Overigens, het interview zal ook gepubliceerd worden via de kiosken eLinea en MyJour, voor wie daar een account heeft. Ook die links zullen we komende woensdag verspreiden.
Betekent dit dat Vers Beton voortaan alleen nog maar toegankelijk is voor een betalend publiek?
Nee, dat zeker niet. Als dit bevalt, zullen we wel vaker experimenteren met het vragen van een kleine bijdrage voor onze beste verhalen en producties, maar de meeste artikelen zijn gratis en zullen dat blijven. Daarnaast zullen we ook het interview met Ronald Sørensen over een paar weken gewoon gratis op onze site zetten, zodat ook mensen die er nu geen €0,28 voor over hebben het dan kunnen lezen.
Verder nog wetenswaardigheden?
Nou, ook erg leuk is dat we hiermee het eerste Rotterdamse medium zijn dat in Blendle publiceert. Ook wat dat betreft loopt Vers Beton dus op de troepen vooruit!

Voordat je verder leest...

Je kunt dit artikel gratis lezen, maar wij kunnen het niet gratis maken. Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Eeva Liukku

Eeva Liukku

Hoofdredacteur

Eeva Liukku (1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd.
eeva@versbeton.nl

Profiel-pagina
Lees 25 reacties
 1. Profielbeeld van Henry Koster
  Henry Koster

  Idd Eeva jullie krijgen geen subsidie maar dat weerhoud jullie niet om het toxh te proben, uiteraard verwijs ik naar het onzalige plan (subsidieaanvraag) die wij als gebiedscommissie Delfshaven hebben afgeschoten. Ik zal dus ook geen 28 cent neertellen voor jullie artikel. Ik vraag min twaalfjarige thuishackert wel even om een gratis exemplaar ergens weg te kapen.

  1. Profielbeeld van Inge Janse
   Inge Janse

   Wauw, Henry! Dat plan was niet van Vers Beton, maar van Ties Joosten, Tara Lewis en van mij. Wij zouden Vers Beton (net als de Havenloods) als publicatieplatform gebruiken. Weet je wel zeker dat je het plan goed gelezen hebt?

   De uitleg die wij kregen bij de afwijzing was trouwens een stuk minder, eh, fel. Ik heb het idee dat je nu boos reageert omdat we een stuk over Leefbaar publiceren dat slecht uitkomt. Dat is schattig!

   1. Profielbeeld van Henry Koster
    Henry Koster

    Bedankt voor de pdfs en het gaat er mij. Iet om omdat het over leefbaar gaat, vind het echter wel een goedkope truc om jullie kas te spekken via de perikele binnen Leefbaar – aan de andere kant wel een goede marketing truc. Overigens wat Dhr Sorensen ook mag willen zowel Anton Molenaar als Geert Wilders hebben afstand genomen van dit onzalige plan. Gelukkig zijn er nog genoeg Leefbaren over die niet denken zoals dhr Sorensen.
    Nu hebben Dhr Sorensen en Dhr Wilders natuurlijk een hoop goede punten maar kan (vooral de laatste) bij lange na niet in de schoenen staan van Fortuyn (ik ook niet oveigens) en al plaatsten de linkse lobby en media Pim in een hokje als Xenofoob, Hollandse Haider etc. Deze man had tenminste iets wat Geert volgens mij niet heeft.. Realiteitszin en een hart voor welwillende burgers van welke komaf dan ook. Daar wil ik mij als het kan aan spiegelen en niet aan extreme uitwassen. Jullie willen niets liever dan Leefbaar (onder het mom van jullie politiek correcte gezever wegzetten als een groot gevaar etc) maar gooien daarmee het kind met het badwater weg. Ik moet wel zeggen dat als over een jaar LR wel die extreme kant op zou gaan ik en met mij menig andere zich niet meer willen associeren met LR. Maar wacht nu maar rustig af want Sorensen heeft zijn beste tijd gehad en zou lekker van zijn pensioen kunnen gaan genieten en de nieuwe generatie een kans kunnen gunnen. En voorlopig zal op een zeker moment de ALV zich hierover moeten uitspreken.

   2. Profielbeeld van Henry Koster
    Henry Koster

    Mijn dank ik groot! En idd ik vind jullie hardstikke leuk, maar hoef het niet altijd met jullie eens te zijn toch?

   3. Profielbeeld van Lucette Mascini
    Lucette Mascini

    De publicatie van dit interview was al drie maanden geleden gepland. Dat er nu net een crisis aan vooraf zou gaan konden wij natuurlijk ook niet weten. Je kunt het ook terug zoeken op twitter. Als je het niet gelooft, kun je het navragen bij Sorensen zelf. We hebben die datum met hem afgesproken. Het was ook veel werk om uit te werken. Dat het nu precies zo uitkomt, is natuurlijk wel raar.

   4. Profielbeeld van Inge Janse
    Inge Janse

    Plus: we zouden dit echt bij elke partij doen als ze zo’n verhaal hadden. Bovendien kúnnen Lucette en ik er geen geheime agenda op nahouden. Al zouden we willen: wij verschillen politiek mijlenver van elkaar, dus dat gaat nooit lukken ;)

 2. Profielbeeld van Jan Miller
  Jan Miller

  Mijn geld hebben jullie.

  Dit was voor mij overigens het laatste zetje om toch maar bij Blendle in te schrijven, na mezelf heel lang te vertellen dat ik kranten toch niet zo interessant vind. Die Klöpping mag jullie dankbaar zijn ;)

  1. Profielbeeld van Ties Joosten
   Ties Joosten

   Dank Jan (en de rest)! Als jullie ook nog meehelpen met de verspreiding morgen via social media maak je ons natuurlijk nóg gelukkiger!

 3. Profielbeeld van Caroline G.
  Caroline G.

  hebben jullie ook wel eens overwogen donateurschap in te stellen, bijv. voor 10 / 25 / 50 euro per jaar, en dan per categorie aanbieden om een x-aantal artikelen gratis te lezen ?
  vind jullie site erg goed initiatief, daar heb ik wel een lidmaatschap voor over, maar dan wil ik er verder geen gedoe meer hebben. succes, keep up the good work !

  1. Profielbeeld van Ties Joosten
   Ties Joosten

   Hebben we wel over gedacht, maar zulks is niet heel gemakkelijk te implementeren. Zeker wat de kosten die je hiermee maakt betreft.

   Wel goed om te horen dat hier interesse voor is vanuit onze lezers, wie weet verzinnen we ooit nog iets slims :)

 4. Profielbeeld van Karin
  Karin

  Ook als Blendle-fan geef ik jullie groot gelijk! 0,28 cent, peanuts. Ik verheug me op het interview met de brompot.

 5. Profielbeeld van r.ruigendijk
  r.ruigendijk

  Interessant dat Sórensen plaanen heeft voor LR.
  Hij is toch senator voor de PVV ?

 6. Profielbeeld van André van Santvliet
  André van Santvliet

  Mooie actie. Heb zelf nog geen account bij Blendle dus zal het artikel gratis lezen, maar ben wel bereid er 28 cent voor over te hebben. Ik lees al maanden met grote belangstelling jullie artikelen. Bedankt en heel veel succes.

 7. Profielbeeld van Taco
  Taco

  Geen probleem om te betalen voor artikelen. Wel jammer dat nu de nieuwsgierigheid is gewekt, er nog 2 dagen op publicatie gewacht moet worden.

 8. Profielbeeld van Jeroen
  Jeroen

  Terecht om sommige stukken op Blendle te plaatsen.

  En verder wat Joey zegt. Andere topfiguren uit de lokale politiek uitgebreid interviewen ben ik altijd voor.

 9. Profielbeeld van Joey
  Joey

  Leuk! Ik ben benieuwd. Gaat dit ook nog gebeuren met andere spraakmakende politici / mensen in Rotterdam?

  1. Profielbeeld van Inge Janse
   Inge Janse

   Hopelijk wel! Suggesties voor namen zijn altijd welkom. Want net zoals de stad graag iconen bouwt, interviewen wij die graag.

   (PS Hoog op de verlanglijst: burgemeester Aboutaleb)

   1. Profielbeeld van Melissa
    Melissa

    Extreem cool.

    In de reeks iconen van Rotterdam zou ik wel een diepteinterview met Hans Vervat lusten (en familie :-)).

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.