Stedelijke ontwikkeling & architectuur6 oktober 2014

Centraal Station weer driemaal in de prijzen

Lees verderCentraal Station weer driemaal in de prijzen

Ze zouden een eregalerij moeten plaatsen op ons nieuwe Centraal Station, zo vaak valt het in de prijzen. Wij gaan jullie dan ook niet langer van iedere sectorclub met jurydrang op de hoogte houden, maar geven zo eens in de paar maanden een overzichtje van welke prijzen ons Kapsalonbakkie nu weer in de wacht heeft gesleept.

Zo kreeg het station een kleine week geleden de Daylight Award 2014. De prijs werd uitgereikt door de Stichting Living Daylights, die – wij wisten ook niet dat het nodig was – daglicht promoot. Uit het juryrapport: ‘Het daglicht vergezelt de reiziger bij al zijn bewegingen en is letterlijk leidraad; naar binnen, naar buiten en door het gebouw heen.”

Daarnaast kreeg Rotterdam CS de al even sexy Nationale Staalprijs 2014 toegekend. Da’s een prijs voor (gedeeltelijk) stalen gebouwen. Op de website staat uitgebreid vermeld dat de Staalprijs 2014 mede mogelijk is gemaakt door Prorail, waar je zelf je conclusies bij mag verzinnen, want wij gaan gegeven paarden niet te diep in de bek kijken.

Tenslotte staat ons stationnetje nog in de top-11 van ’s werelds gaafste treinstations. Volgens niemand minder dan CNN. Rotterdam CS is volgens de Amerikanen het op twee na mooiste station ter wereld, op dat van Melbourne (Australië) en Uelzen (Duitsland) na.

Reageer of deel op Social Media

Tag: centraal station

Sectie: Stedelijke ontwikkeling & architectuur

kaart: Centtraal station rotterdam
Bouwen is Macht: speel nu de game!

Vers Beton ontwikkelde een journalistieke game over bouwen en stadsontwikkeling naar aanleiding van het onderzoeksdossier De Bouwende Macht. Speel hem hier: https://bouwenismacht.versbeton.nl/

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *