Voor de harddenkende Rotterdammer

Okay, picture this: volwassen man gaat op een druilerige dinsdag de donkere avond in, om met tie wraps en duct tape kleine zwarte knuffelpietjes aan bruggen en lantaarnpalen vast te knevelen. Bij wijze van statement. Je denkt nu vast: ‘Daarna mocht hij zeker met een groepje mannen in witte jassen mee naar een kamertje zonder meubels, zodat hij een nachtje tot zichzelf kon komen.’
Maar nee, we hebben het hier over Anton Molenaar, fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam. Ergens hoop je dat hij de Pietendiscussie politiek strategisch heeft willen inzetten, om zo de aandacht van de kleurloosheid van zijn partij in het college af te leiden. Of dat hij heeft gedacht dat een avondje frisse stadslucht zijn imploderende fractie wat zou lijmen. Maar waarschijnlijk is de treurige werkelijkheid dat Anton oprecht meent dat hij Rotterdam gisteravond beschermd heeft tegen de Nietsontziende Totalkrieg Tegen Onze Tradities.
Wat er aan de hand is? Het organisatiecomité van de Sinterklaasintocht in Rotterdam wil afwachten hoe de Raad van State gaat oordelen in deze discussie. That’s it. Maar die afwachtende houding ZINT. LEEFBAAR. NIET!!1!!1! Dood aan het afgewogen oordeel!
Dacht je trouwens dat het verder niet onbenulliger kon? Leefbaar roept Rotterdammers ook nog op om een pietfie te maken.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

versbeton 1175

Ties Joosten

Ties Joosten (1984) woonde in Leuth, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam voordat hij Rotterdam kwam ontdekken. Hij studeerde Geschiedenis en Journalistiek, was adjunct-hoofdredacteur bij Vers Beton.

Profiel-pagina
Lees 9 reacties
 1. Profielbeeld van Joey
  Joey

  Mensen, kom zaterdag allemaal gezellig naar het Zuiderpark, dan kunnen we gelijk verder met kruizen verbranden.

 2. Profielbeeld van Eeva
  Eeva

  Dat niemand de overkomst met een lynchpartij heeft gezien… je zou erom moeten lachen als het niet zo pijnlijk was. Deze hele actie onderstreept nog maar eens extra hoe belangrijk het is om aandacht te geven aan slavernij en racisme in het onderwijs, en dat die bewustwording nog een hele weg te gaan heeft.

 3. Profielbeeld van Eeva
  Eeva

  Als je niet wilt dat ‘duh mensuh’ Zwarte Piet zien als blackface slaven uit 18e eeuws Amerika, moet je ze niet als weggelopen 18e eeuwse slaven aan palen ophangen. Dan snap je echt geen pepernoot van de hele discussie.

  aldus GeenStijl

 4. Profielbeeld van Mike2
  Mike2

  Dus als ik de zieke vergelijking doortrek wordt er rond November, December jaar in jaar uit al decennia lang een groep mensen gekweld met associaties aan massale lynch partijen, op het moment dat ze hun kinderen van de kleuterschool halen en tot hun verbijstering zien dat kind lief die middag gezellig pietjes heeft gekleurd en samen met juf en vriendjes zingend aan een touw in het klaslokaal hebben geknoopt. Of dat er in de etalages in de drukke winkelstraat weer pietjes en pakjes zichtbaar voor het publiek bungelen.

  En stel nou dat je na deze vergelijking de hyper misplaatste correcte gedachte krijgt dat deze vergelijking walgelijk is. Kan je, je dan voorstellen dat miljoenen mensen dat niet zo zien! En zich diep gekwetst voelen door het feit dat zij het predicaat racist opgeknoopt krijgen over het sentiment van een kinderfeestje heen.
  Het associeren van een onschuldige pieten knuffel actie met lynchen of het willen weren van zwarte piet uit les boeken. Is nog stupider dan het pleiten voor een verbod op het vak Duits op middelbare scholen. Of het invoeren van een Duitser vakantie quotum, omdat te veel Duitsers tegelijk op onze stranden associaties met WO1,2 oproept.

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.