Politiek15 oktober 2014

Leefbaar Rotterdam knoopt Zwarte Piet op

Lees verderLeefbaar Rotterdam knoopt Zwarte Piet op

Okay, picture this: volwassen man gaat op een druilerige dinsdag de donkere avond in, om met tie wraps en duct tape kleine zwarte knuffelpietjes aan bruggen en lantaarnpalen vast te knevelen. Bij wijze van statement. Je denkt nu vast: ‘Daarna mocht hij zeker met een groepje mannen in witte jassen mee naar een kamertje zonder meubels, zodat hij een nachtje tot zichzelf kon komen.’

Maar nee, we hebben het hier over Anton Molenaar, fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam. Ergens hoop je dat hij de Pietendiscussie politiek strategisch heeft willen inzetten, om zo de aandacht van de kleurloosheid van zijn partij in het college af te leiden. Of dat hij heeft gedacht dat een avondje frisse stadslucht zijn imploderende fractie wat zou lijmen. Maar waarschijnlijk is de treurige werkelijkheid dat Anton oprecht meent dat hij Rotterdam gisteravond beschermd heeft tegen de Nietsontziende Totalkrieg Tegen Onze Tradities.

Wat er aan de hand is? Het organisatiecomité van de Sinterklaasintocht in Rotterdam wil afwachten hoe de Raad van State gaat oordelen in deze discussie. That’s it. Maar die afwachtende houding ZINT. LEEFBAAR. NIET!!1!!1! Dood aan het afgewogen oordeel!

Dacht je trouwens dat het verder niet onbenulliger kon? Leefbaar roept Rotterdammers ook nog op om een pietfie te maken.

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:Leefbaar Rotterdam, Piet, Pietendiscussie, Pietfie en zwarte piet

Sectie: Politiek

kaart: stadhuis, Rotterdam
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *