Advertentie

unnamed
Voor de harddenkende Rotterdammer

Het AD weet te melden dat de verloederde Hofbogen in Rotterdam Noord worden opgeknapt. Woningcorporaties Vestia en Havensteder, ProRail en de gemeente Rotterdam zijn afspraken overeengekomen om het 1,9 km lange rijksmonument nieuw leven in te blazen nadat minister Blok eerder dit jaar geen toestemming wilde geven aan de corporaties om geld vrij te maken voor het project. De gemaakte afspraken houden als volgt in:

– ProRail maakt het dak van de Hofbogen vrij van spoorvoorzieningen (rails, grindbed en portalen van de bovenleiding).
– ProRail maakt het dak van de Hofbogen lekvrij, waarbij Hofbogen BV en de gemeente bijdragen aan de kosten.
– Hofbogen BV zal met een aanvullende EFRO-subsidie (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) een deel van de monumentale Hofbogen aanpakken.
De concrete invulling van deze subsidie moet worden opgesteld samen met o.a. Monumentenzorg. De subsidie wordt in ieder geval ingezet voor renovatie van het Bergwegstation aan het Eudokiaplein.
– Randvoorwaarde vanuit EFRO is dat alles voor 31 december 2015 moet zijn uitgevoerd.

“Wij zijn blij dat er een eind is gekomen aan de onduidelijkheid. Het gebouw is namelijk van grote waarde voor de stad en de omliggende wijken”, aldus communicatieadviseur van het projectbureau Hofbogen BV Nienke Honders. Vestia en Havensteder beheren de Hofbogen en hebben de Hofbogen in 2006 aangekocht met het doel om het verwaarloosde Hofpleinviaduct weer in oude glorie te herstellen en daarmee actief bij te dragen aan de kwaliteit van de publieke omgeving.

Voordat je verder leest...

Je kunt dit artikel gratis lezen, maar wij kunnen het niet gratis maken. Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Alexandre-Furtado-Melville-Damage-Playground-PMS-Mathijs-Labadie-II-003

Alexandre Furtado Melville

chef advertenties & vacatures

Alexandre (1988) Furtado Melville is autodidact art director, fotograaf, schrijver, ontwerper, curator van Gemaal op Zuid en consultant bij Studio Narrative. Hij woont op Rotterdam Zuid en heeft nog nooit een prijs gewonnen.
alex@versbeton.nl

Profiel-pagina
Lees 6 reacties
 1. Profielbeeld van Hugo Biersma
  Hugo Biersma

  Hopelijk wordt het een succesvol project, en ik hoop vooral dat we er een mooi langs stadspark bij krijgen.

  1. Profielbeeld van Tim de Bruijn
   Tim de Bruijn

   Weinig kans voorlopig. De corporaties mogen geen park maken van Den Haag omdat dat geen kerntaak is. De gemeente heeft geen geld. En private investeerders hebben geen interesse omdat al het vastgoed rond de lijn corporatiebezit is en er dus geen mogelijkheid is om zo’n investering terug te verdienen via vastgoed.

   Denk ook niet dat de corporaties hun vastgoed van de hand willen doen maar dat zou wel ongekende mogelijkheden scheppen denk ik…

   1. Profielbeeld van Inge Janse
    Inge Janse

    En als je de gebiedsinvulling crowdsourcet, zeg maar? Dat de gemeente zegt: fijne mensen, hier, gratis grond, doe er je ding mee, binnen die en die kaders? Of is dat wat te Berlijns-anarchistisch-utopisch voor Nederlandse begrippen? Wel enorm #kendoe en alles.

   2. Profielbeeld van Inge Janse
    Inge Janse

    Hofbogen BV, anders? Blijkbaar worden/zijn die eigenaar, nadat Prorail het bezit heeft overgedragen, toch? Of blijft het van Prorail?

    Afijn. Van wie dat dak dan ook moge zijn: dat mensen er zelf invulling aan mogen geven.

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

unnamed-2