Stedelijke ontwikkeling & architectuur11 oktober 2014

Miljoenenimpuls voor verpauperd Hofbogen

Lees verderMiljoenenimpuls voor verpauperd Hofbogen

Het AD weet te melden dat de verloederde Hofbogen in Rotterdam Noord worden opgeknapt. Woningcorporaties Vestia en Havensteder, ProRail en de gemeente Rotterdam zijn afspraken overeengekomen om het 1,9 km lange rijksmonument nieuw leven in te blazen nadat minister Blok eerder dit jaar geen toestemming wilde geven aan de corporaties om geld vrij te maken voor het project. De gemaakte afspraken houden als volgt in:

– ProRail maakt het dak van de Hofbogen vrij van spoorvoorzieningen (rails, grindbed en portalen van de bovenleiding).
– ProRail maakt het dak van de Hofbogen lekvrij, waarbij Hofbogen BV en de gemeente bijdragen aan de kosten.
– Hofbogen BV zal met een aanvullende EFRO-subsidie (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) een deel van de monumentale Hofbogen aanpakken.
De concrete invulling van deze subsidie moet worden opgesteld samen met o.a. Monumentenzorg. De subsidie wordt in ieder geval ingezet voor renovatie van het Bergwegstation aan het Eudokiaplein.
– Randvoorwaarde vanuit EFRO is dat alles voor 31 december 2015 moet zijn uitgevoerd.

“Wij zijn blij dat er een eind is gekomen aan de onduidelijkheid. Het gebouw is namelijk van grote waarde voor de stad en de omliggende wijken”, aldus communicatieadviseur van het projectbureau Hofbogen BV Nienke Honders. Vestia en Havensteder beheren de Hofbogen en hebben de Hofbogen in 2006 aangekocht met het doel om het verwaarloosde Hofpleinviaduct weer in oude glorie te herstellen en daarmee actief bij te dragen aan de kwaliteit van de publieke omgeving.

Reageer of deel op Social Media

Tags:AD, havensteder, Hofbogen, hofpleinviaduct, minister blok, renovatie, station Hofplein, vestia en woningcorporaties

Sectie: Stedelijke ontwikkeling & architectuur

Bouwen is Macht: speel nu de game!

Vers Beton ontwikkelde een journalistieke game over bouwen en stadsontwikkeling naar aanleiding van het onderzoeksdossier De Bouwende Macht. Speel hem hier: https://bouwenismacht.versbeton.nl/

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *