Advertentie

unnamed
Voor de harddenkende Rotterdammer

Voor wie het had gemist, er is een nieuw media-initiatief in het land: Jalta. Het platform is opgericht door het weblog De Dagelijkse Standaard en wil beginnen met 5.000 betalende abonnees, die ieder €7,- per maand moeten gaan betalen. Een soort rechtse De Correspondent dus, met Joshua Livestro als hoofdredacteur en schrijvers als Annabel Nanninga, Bart Schut en Edin Mujagic.
Eén van de series die Jalta de komende tijd wil gaan maken is ‘De Bijstandsstraat’. Vanuit de Rotterdamse Heemraadstraat gaat Jeroen Langelaar op zoek naar oorzaken en gevolgen van een hoog percentage bijstandsgerechtigden in een wijk. In een eerste artikel zet hij een aantal feiten uiteen en geeft hij in een paar zinnen weer wat we qua toon en inhoud van deze serie kunnen verwachten. We lezen dat hij gaat “onderzoeken waarom de verzorgingsstaat faalt in wat feitelijk zijn kerntaak is: het verheffen van de allerzwaksten.” Maar ook: “de Marokkaanse jeugd van de Pupillenbuurt is vooral druk met voetballen op stoep, het jatten van fietsen en het slopen van een oude tv.”
Naar verluid heeft Jalta nog slechts 500 abonnees nodig om van start te kunnen gaan. Wij zijn benieuwd!

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

versbeton 1175

Ties Joosten

Ties Joosten (1984) woonde in Leuth, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam voordat hij Rotterdam kwam ontdekken. Hij studeerde Geschiedenis en Journalistiek, was adjunct-hoofdredacteur bij Vers Beton.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

1718_2021_009_600x500_online banner_geef ruimte