Politiek20 oktober 2014

Rechtse journalistiek vanuit de Heemraadstraat

Lees verderRechtse journalistiek vanuit de Heemraadstraat

Voor wie het had gemist, er is een nieuw media-initiatief in het land: Jalta. Het platform is opgericht door het weblog De Dagelijkse Standaard en wil beginnen met 5.000 betalende abonnees, die ieder €7,- per maand moeten gaan betalen. Een soort rechtse De Correspondent dus, met Joshua Livestro als hoofdredacteur en schrijvers als Annabel Nanninga, Bart Schut en Edin Mujagic.

Eén van de series die Jalta de komende tijd wil gaan maken is ‘De Bijstandsstraat’. Vanuit de Rotterdamse Heemraadstraat gaat Jeroen Langelaar op zoek naar oorzaken en gevolgen van een hoog percentage bijstandsgerechtigden in een wijk. In een eerste artikel zet hij een aantal feiten uiteen en geeft hij in een paar zinnen weer wat we qua toon en inhoud van deze serie kunnen verwachten. We lezen dat hij gaat “onderzoeken waarom de verzorgingsstaat faalt in wat feitelijk zijn kerntaak is: het verheffen van de allerzwaksten.” Maar ook: “de Marokkaanse jeugd van de Pupillenbuurt is vooral druk met voetballen op stoep, het jatten van fietsen en het slopen van een oude tv.”

Naar verluid heeft Jalta nog slechts 500 abonnees nodig om van start te kunnen gaan. Wij zijn benieuwd!

Reageer of deel op Social Media

Tags:bijstand, Heemraadstraat en Jalta

Sectie: Politiek

kaart: Hemraadstraat, Rotterdam
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *