Kunst & Cultuur27 oktober 2014

Rotterdamse Museumnacht afgelast

Lees verderRotterdamse Museumnacht afgelast

De Rotterdamse Museumnacht in 2015 gaat niet door, zo meldt de Museumnacht aan alle deelnemende organisaties in een email die in handen is van Vers Beton. Hierin verwijten ze de grote instellingen aan het Museumpark niet meer solidair te zijn met de kleine culturele instellingen in de stad.

De reden is dat Stichting Museumpark (Natuurhistorisch Museum, Het Nieuwe Instituut, Chabot Museum, Arminius, Museum Boijmans Van Beuningen en Kunsthal) heeft besloten om alle aan het Museumpark gelegen instellingen gratis te openen tijdens de Museumnacht en het publiek dus zonder passe-partout toegang te geven. De verwachte daling in de verkoop van passe-partouts zorgt voor een te groot financieel risico voor de Stichting Rotterdamse Museumnacht.

De Rotterdamse Museumnacht windt er in de email geen doekjes om wat ze van de keuze van de grote instellingen vinden:

Het bestuur van de Rotterdamse Museumnacht vindt de opstelling van Stichting Museumpark buitengewoon teleurstellend en een klap in het gezicht van de duizenden tevreden bezoekers van de Museumnacht en de collega’s die wel staan te popelen om de Rotterdamse Museumnacht samen te organiseren. […] Wij achten de opstelling van het Museumpark destructief en niet solidair met de andere culturele instellingen.

In 2014 deden Boijmans en Kunsthal al niet meer mee met de museumnacht omdat de extra beveiligingskosten niet werden gecompenseerd. Volgens de Rotterdamse Museumnacht zijn voorstellen voor alternatieve verdienmodellen en beperking van de toegankelijkheid door de instellingen aan het Museumpark zonder enige discussie van tafel geveegd.

Reageer of deel op Social Media

Tags:Boijmans van Beuningen, kunsthal, museumnacht, rotterdamse museumnacht en Stichting Museumpark

Sectie: Kunst & Cultuur

kaart: museumpark, rotterdam
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *