Stedelijke ontwikkeling & architectuur22 oktober 2014

Studenten op Zuid, een uitstervend ras?

Lees verderStudenten op Zuid, een uitstervend ras?

In de Elsevier (€) van 4 oktober jl. aandacht voor een stagnerend huisvestingsproject voor studenten op de Dordtselaan in Rotterdam Zuid.

De Dordtselaan, die precies op de scheidslijn ligt tussen de ooit rivaliserende deelgemeenten Charlois en Feijenoord, vormde vanaf 2009 onderdeel van een ambitieus project van corporatie Woonstad Rotterdam en de gemeente om leegstand en verloedering tegen te gaan in de straat. Het Studentenkwartier Dordtselaan bood studenten gerenoveerde appartementen aan die in ruil voor een huurkorting sociale projecten en activiteiten in de wijk moesten uitvoeren om zo een impuls te geven aan de beruchte straat.

Inmiddels is het sociale aspect van het project stilgezet door geldgebrek en blijven er alleen groep studenten over die kamers huren bij Woonstad, als ze al komen en blijven hangen na hun studie. De leegstand dreigt terug te komen, aldus Elsevier. De Dordtselaan en Rotterdam Zuid in het algemeen is niet de meest gewilde plek onder studenten aangezien de meeste onderwijsinstellingen zich aan de Noordoever van de rivier bevinden en het er ontbreekt aan een studentenklimaat.

update 30-10-2014: Een uitgebreide reconstructie over waar het misging met het project Studentenkwartier Dordtselaan is terug te lezen in het artikel “Ambities te hoog, studenten te laks” uit Erasmus Magazine.

Reageer of deel op Social Media

Tags:Charlois, dordtselaan, elsevier, Feijenoord, Huisvesting, nationaal programma rotterdam zuid, studentenkwartier en woonstad rotterdam

Sectie: Stedelijke ontwikkeling & architectuur

Bouwen is Macht: speel nu de game!

Vers Beton ontwikkelde een journalistieke game over bouwen en stadsontwikkeling naar aanleiding van het onderzoeksdossier De Bouwende Macht. Speel hem hier: https://bouwenismacht.versbeton.nl/

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *