Voor de harddenkende Rotterdammer

In de Elsevier (€) van 4 oktober jl. aandacht voor een stagnerend huisvestingsproject voor studenten op de Dordtselaan in Rotterdam Zuid.
De Dordtselaan, die precies op de scheidslijn ligt tussen de ooit rivaliserende deelgemeenten Charlois en Feijenoord, vormde vanaf 2009 onderdeel van een ambitieus project van corporatie Woonstad Rotterdam en de gemeente om leegstand en verloedering tegen te gaan in de straat. Het Studentenkwartier Dordtselaan bood studenten gerenoveerde appartementen aan die in ruil voor een huurkorting sociale projecten en activiteiten in de wijk moesten uitvoeren om zo een impuls te geven aan de beruchte straat.
Inmiddels is het sociale aspect van het project stilgezet door geldgebrek en blijven er alleen groep studenten over die kamers huren bij Woonstad, als ze al komen en blijven hangen na hun studie. De leegstand dreigt terug te komen, aldus Elsevier. De Dordtselaan en Rotterdam Zuid in het algemeen is niet de meest gewilde plek onder studenten aangezien de meeste onderwijsinstellingen zich aan de Noordoever van de rivier bevinden en het er ontbreekt aan een studentenklimaat.
update 30-10-2014: Een uitgebreide reconstructie over waar het misging met het project Studentenkwartier Dordtselaan is terug te lezen in het artikel “Ambities te hoog, studenten te laks” uit Erasmus Magazine.

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Alexandre-Furtado-Melville-Damage-Playground-PMS-Mathijs-Labadie-II-003

Alexandre Furtado Melville

Alexandre (1988) Furtado Melville is autodidact art director, fotograaf, schrijver, ontwerper, curator van Gemaal op Zuid en consultant bij Studio Narrative. Hij woont op Rotterdam Zuid en heeft nog nooit een prijs gewonnen.
alex@versbeton.nl

Profiel-pagina
Lees 3 reacties
  1. Profielbeeld van Ben
    Ben

    Is Zuid dan zo ontzettend boeiend? Woon nu sinds 2009 in Rotterdam en bevind me zelden op zuid. Ik kom overigens wel regelmatig op Katendrecht en Wilhelminapier maar neem aan dat je dat niet echt onder zuid rekent

  2. Profielbeeld van Nervah
    Nervah

    Ook één van de bijdragende factoren is dat de studenteninformatievoorzieningen Zuid heel negatief neerzetten. Wat voor reden ze daarvoor hebben weet ik niet zo goed en ik krijg ook het idee dat ze zelf nog nooit op Zuid geweest zijn. Ik citeer: “ZUID Onderaan de kaart van Rotterdam hangt nog een stuk stad, dat je als student het beste links kunt laten liggen zonder echt wat te missen.” Erasmus Magazine 1e editie jaar 2011-2012. En ik meen me ook een opmerking van hen te herinneren over grijze gebouwen met junkies in de portieken, maar ik kan dit stuk zo snel niet terugvinden. Erg jammer, dit soort ongefundeerde opmerkingen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.