Economie11 oktober 2014

Winkel Saturn niet in Cool63 op de Coolsingel, leegstand dreigt

Lees verderWinkel Saturn niet in Cool63 op de Coolsingel, leegstand dreigt

Met de paviljoens op het Stadhuisplein afgebroken en de Cool63 deels uit de steigers is de transformatie van de Coolsingel in gang gezet. Maar meer dan 10.000 m2 aan leegstand dreigt.

In Cool63 zou namelijk een flagshipstore van Saturn komen, de elektronicawinkel die deel uit maakt van de Media Markt-Saturn Holding, onderdeel van een van de grootste retailers ter wereld, de METRO Group. Dat moederbedrijf heeft nu besloten om in Nederland het merk Saturn op te laten gaan in de Media Markt vanwege ‘veranderende marktomstandigheden’.

Aangezien er al een Media Markt op het Binnenwegplein zit, ziet men er dus geen heil in om een vestiging van de Media Markt op de Coolsingel te openen. Volgens berichtgeving van nieuwbouwwebsite Top010 zit de Media Markt-Saturn Holding vast aan een definitief huurcontract van 10 jaar met ingang van oktober 2014 en moet men op zoek naar een alternatieve huurder die het contract wil overnemen.

Reageer of deel op Social Media

Tags:cool63, Coolsingel, leegstand, media markt, metro group, nieuwbouw en saturn

Sectie: Economie

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *