voor de harddenkende Rotterdammer

Architectuurcriticus, hoogleraar en Rotterdammer Wouter Vanstiphout heeft de Pierre Bayleprijs voor kunstkritiek gewonnen. De jury prijst hem om zijn maatschappelijke betrokkenheid, eigenzinnige visie en de politieke urgentie van de problemen die hij aankaart.
In 2013 publiceerde Vers Beton een kritisch opiniestuk van Vanstiphout over de oplevering van De Rotterdam. Eerder interviewde Eeva Liukku de architectuurhistoricus over de leegstand van kantoren in de stad. “Rotterdam moet stoppen met de bouwwoede en een nieuwe identiteit ontwikkelen,” stelde hij toen. Lees het artikel hier terug.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

profielfoto

Jelena Barisic

Jelena Barisic (1990) kan het heus wel over iets anders dan hiphop hebben, maar alleen als het moet. Ze groeide op onder de rook van Rotterdam en werkt nu als freelance journalist, (eind)redacteur en programmamaker.

Profiel-pagina
Lees één reactie