Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Kunstenaar, ontwerper en DWDD-lieveling Daan Roosegaarde verhuist zijn studio naar Rotterdam. In mei 2015 verruilt hij Waddinxveen, de huidige vestigingsplaats van Studio Roosegaarde, voor het Glazenpand aan de Vierhavenstraat. Wetenhouder Haven Pex Langenberg daagt Roosegaarde alvast uit om mee te denken over de herontwikkeling van het Merwe-Vierhavensgebied.
Roosegaarde trok afgelopen jaren veel bekijks met een reeks innovaties op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie, waaronder een interactief korenveld van LED-lampjes (Dune) en duurzame snelwegbelijning die oplicht in het donker (Smart Highway). Afgelopen februari was zijn interactieve kunstinstallatie MARBLES in Rotterdam te zien tijdens Route Du Nord Light.
In opdracht van Havenbedrijf Rotterdam ontwierp Studio Roosegaarde in 2012 een lichtkunstwerk voor windmolens op de Tweede Maasvlakte. Door de wieken van verschillende windmolens met gekleurde laserstralen aan elkaar te verbinden, zou een bijzonder lichtspel ontstaan. Wanneer dit project gerealiseerd wordt, is nog niet bekend. In 2013 stelde de Partij voor de Dieren kamervragen over het kunstwerk. Volgens de partij zouden de laserstralen belangrijke vogeltrekroutes verstoren.

Verder lezen?

Word supporter van Vers Beton! Vanaf 6 euro per maand maak jij financieel onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) is freelance journalist, (eind)redacteur en programmamaker. 

Profiel-pagina
Lees 3 reacties
 1. Profielbeeld van Guus Balkema
  Guus Balkema

  Grote aanwinst voor Rotterdam. Roosegaarde heeft innovatie / kunst en vooral het zichtbaar maken, delen en samenwerken weer op de kaart gezet.

 2. Profielbeeld van Inge Janse
  Inge Janse

  Hier ben ik enthousiast over. Je kunt over Roosegaarde denken en zeggen wat je wilt, maar elke keer als ik hem een zaal topmanagers uit het bedrijfsleven zie toespreken, zie ik opeens weer glinstering in hun ogen en de ambitie ontstaan om het beter en anders te gaan doen. Dat hij nu vanuit Rotterdam gaat werken, betekent mogelijk ook dat hij Rotterdammers gaat inspireren. Dat kan goed uitpakken.

  PS Lasers + vogels = hard!

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.