Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Sfeeractie Feyenoord - Sevilla
Sfeeractie Feyenoord – Sevilla

Ja, gisteravond was fenomenaal: met 2-0 winnen van Sevilla in eigen stadion is – we gebruiken het woord gewoon – legendarisch. Wat het feest extra groot maakte, was (naast het optreden van DJ Paul Elstak) de enorme sfeeractie. Want wat deden de mensen van supportersvereniging De Feijenoorder? Precies: die maakten in drie weken een e-nor-m schilderij van de strijd tussen Piet Hein en de Spaanse Armada Zilvervloot, inclusief fiere groen-witte vlaggen op de Nederlandse boten en kanonskogels die ook in de 17e eeuw al menig defensie aan gort schoten.
De ontwikkeling van het doek, 100 bij 15,5 (!) meter groot, leest als een spannend jongensboek, inclusief een last minute tegenvaller die maar ternauwernood opgelost kon worden. Lees dat verhaal en wees trots op je stad, ook al vind je voetbal maar zo zo.

Verder lezen?

Word supporter van Vers Beton! Vanaf 6 euro per maand maak jij financieel onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Inge Janse

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland en woont in Delfshaven. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
Lees 5 reacties
 1. Profielbeeld van R.Sörensen
  R.Sörensen

  Tranentrekkend mooi! Trots om Feyenoorder en Rotterdammer te zijn.
  Makers ontzettend bedankt!

  Piet Hein leefde de laatste jaren van zijn leven inderdaad in Rotterdam, maar is begraven in de Oude Kerk in Delft, omdat zijn geboorteplek Delftshaven, zoals de naam al zegt, onder Delft viel.
  Prima, dat we weer belangstelling voor onze eigen, vaderlandse geschiedenis krijgen!

  Iets anders. Er zijn regelmatig van deze creatieve doeken te zien in de Kuip. Hopelijk zijn ze niet hergebruikt en liggen ze ergens te wachten op een nieuw gebruik.
  Is er niet ergens in de stad een plek, waar deze doeken kunnen worden tentoongesteld? Niet tegelijk maar uiteraard stuk voor stuk!

  1. Profielbeeld van Inge Janse
   Inge Janse

   Bedankt! Armada mag (theoretisch, dus bedoeld als ‘Spaanse gewapende vloot) ook, maar Zilvervloot is beter. Dus aangepast!

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.