Stedelijke ontwikkeling & architectuur21 november 2014

Omstreden Exodushuis in superkubus dingt mee naar prijs

Lees verderOmstreden Exodushuis in superkubus dingt mee naar prijs

Een jaar geleden kreeg een gedeelte van de beroemde kubuswoningen van Piet Blom een nieuwe functie. Een van de twee ‘superkubussen’ werd getransformeerd tot Exodushuis, waarin (ex-)gedetineerden aan hun terugkeer in de maatschappij werken. Dat leidde direct tot ophef bij de buurtbewoners, die voor hun veiligheid en een daling van de huizenprijzen vreesden.

Nu is deze superkubus genomineerd voor een Gouden Piramide, een rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw en ruimtelijke ordening. De Volkskrant (€) blikt met Exodus-bestuurder Lara van der Well en Woonbron-bestuursvoorzitter Bert Wijbenga terug op het ontstaan van het Exodushuis en een jaar vol conflicten en weerstand van de buurtbewoners. Volgens de schrijver van het stuk is “de buurtstorm inmiddels wat geluwd”.

Begin dit jaar ging Karin Koolen voor Vers Beton op bezoek bij de bewoners van het Exodushuis. Ook deze reportage lokte boze reacties van (ex-)buurtbewoners uit.

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:Exodushuis, Gouden Piramide, kubuswoningen, Piet Blom, Superkubus en volkskrant

Sectie: Stedelijke ontwikkeling & architectuur

Bouwen is Macht: speel nu de game!

Vers Beton ontwikkelde een journalistieke game over bouwen en stadsontwikkeling naar aanleiding van het onderzoeksdossier De Bouwende Macht. Speel hem hier: https://bouwenismacht.versbeton.nl/

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *