Advertentie

unnamed
Voor de harddenkende Rotterdammer

Een jaar geleden kreeg een gedeelte van de beroemde kubuswoningen van Piet Blom een nieuwe functie. Een van de twee ‘superkubussen’ werd getransformeerd tot Exodushuis, waarin (ex-)gedetineerden aan hun terugkeer in de maatschappij werken. Dat leidde direct tot ophef bij de buurtbewoners, die voor hun veiligheid en een daling van de huizenprijzen vreesden.
Nu is deze superkubus genomineerd voor een Gouden Piramide, een rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw en ruimtelijke ordening. De Volkskrant (€) blikt met Exodus-bestuurder Lara van der Well en Woonbron-bestuursvoorzitter Bert Wijbenga terug op het ontstaan van het Exodushuis en een jaar vol conflicten en weerstand van de buurtbewoners. Volgens de schrijver van het stuk is “de buurtstorm inmiddels wat geluwd”.
Begin dit jaar ging Karin Koolen voor Vers Beton op bezoek bij de bewoners van het Exodushuis. Ook deze reportage lokte boze reacties van (ex-)buurtbewoners uit.

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) kan het heus wel over iets anders dan hiphop hebben, maar alleen als het moet. Ze groeide op onder de rook van Rotterdam en werkt nu als freelance journalist, (eind)redacteur en programmamaker. 

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

1718_2021_009_600x500_online banner_geef ruimte