Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Op een buskaart van Nederland is Rotterdam makkelijk aan te wijzen. Maar hoe compleet is dat beeld van de stad? Welke netwerken, plekken en structuren zijn niet zichtbaar op dit soort plattegronden? Hovo Rotterdam organiseert vanaf maart 2015 de cursus Onzichtbaar Rotterdam. Onder begeleiding van socioloog Freek de Haan doen de cursisten twee maanden lang etnografisch onderzoek naar de manier waarop verschillende organisaties en instituten Rotterdam in kaart brengen. De resultaten van dit onderzoek worden uiteindelijk op Vers Beton gepubliceerd.
Het onderzoek volgt in de voetstappen van Bruno Latour, die eind jaren negentig een soortgelijk onderzoek in Parijs deed. Interesse? Voor de cursus zijn nog een aantal plekken vrij.

Verder lezen?

Word supporter van Vers Beton! Vanaf 6 euro per maand maak jij financieel onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) is freelance journalist, (eind)redacteur en programmamaker. 

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.