Kunst & Cultuur22 november 2014

Onenigheid over Sinterklaasviering op Erasmus Universiteit

Lees verderOnenigheid over Sinterklaasviering op Erasmus Universiteit

Ook op de Erasmus Universiteit is de zwartepietendiscussie losgebarsten. Elk jaar wordt Sinterklaas gevierd met de medewerkers van de universiteit en hun kinderen. Ook dit jaar kiest de universiteit voor de ‘traditionele’ Zwarte Pieten, die op de EUR overigens niet roetzwart, maar bruin geschminkt worden. Naar aanleiding daarvan uitten een aantal medewerkers van de universiteit hun ongenoegen in een open brief.

Assistent professoren Isabel Awad en Jiska Engelbert vinden het internationale karakter van de EUR en de diversiteit in Rotterdam reden genoeg om Zwarte Piet aan te passen. Volgens hen zijn er genoeg collega’s die deze mening delen en niet mee willen doen aan de jaarlijkse viering als er geen verandering komt.

De EUR noemt de Sinterklaasviering een interne aangelegenheid en zegt geen standpunt in te willen nemen. Awad en Engelbert vinden dat de universiteit eigenlijk al kant heeft gekozen. Je vastklampen aan de traditionele Sinterklaasviering betekent immers alleen rekening houden met de voorstanders van Zwarte Piet.

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:Erasmus Universiteit, EUR, Sinterklaas en zwarte piet

Sectie: Kunst & Cultuur

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *