Kunst & Cultuur17 november 2014

Reconstructie: kaapte Boijmans de Museumnacht?

Lees verderReconstructie: kaapte Boijmans de Museumnacht?

Eind oktober berichtte Vers Beton dat de Museumnacht van komend jaar afgelast is. Vanuit Boijmans van Beuningen wordt op 7 maart 2015 wel een zogenaamde Museumparknacht georganiseerd. Onder andere de Kunsthal en het Natuurhistorisch Museum doen mee. Kaapte Boijmans de Museumnacht? In de Volkskrant (€) van afgelopen weekend een reconstructie van het conflict.

In 2014 deden Boijmans en Kunsthal al niet mee aan de Museumnacht, omdat de extra beveiligingskosten niet werden gecompenseerd. Toen al vroeg Katinka Buters zich op Vers Beton af hoe lang de Museumnacht zich nog staande zou weten te houden zonder deze twee grote spelers.

Een paar weken geleden pleitte Vers Beton-stuurman Gino van Weenen voor een Museumnacht in een andere vorm. “Misschien moet er ook vooral buiten de musea worden gekeken. Een sterkere verbinding met andere culturele instellingen om een diverser programma te bieden, dat veel festivals los van elkaar kan verbinden,” stelde hij.

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:Boijmans van Beuningen, kunsthal, museumnacht, Rotterdam Festivals, rotterdamse museumnacht en Stichting Museumpark

Sectie: Kunst & Cultuur

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *