Voor de harddenkende Rotterdammer

Eind oktober berichtte Vers Beton dat de Museumnacht van komend jaar afgelast is. Vanuit Boijmans van Beuningen wordt op 7 maart 2015 wel een zogenaamde Museumparknacht georganiseerd. Onder andere de Kunsthal en het Natuurhistorisch Museum doen mee. Kaapte Boijmans de Museumnacht? In de Volkskrant (€) van afgelopen weekend een reconstructie van het conflict.
In 2014 deden Boijmans en Kunsthal al niet mee aan de Museumnacht, omdat de extra beveiligingskosten niet werden gecompenseerd. Toen al vroeg Katinka Buters zich op Vers Beton af hoe lang de Museumnacht zich nog staande zou weten te houden zonder deze twee grote spelers.
Een paar weken geleden pleitte Vers Beton-stuurman Gino van Weenen voor een Museumnacht in een andere vorm. “Misschien moet er ook vooral buiten de musea worden gekeken. Een sterkere verbinding met andere culturele instellingen om een diverser programma te bieden, dat veel festivals los van elkaar kan verbinden,” stelde hij.

Voordat je verder leest...

Vers Beton heeft jouw support nodig! Wij kunnen alleen blijven bestaan dankzij support van lezers. Maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barisic (1990) kan het heus wel over iets anders dan hiphop hebben, maar alleen als het moet. Ze groeide op onder de rook van Rotterdam en werkt nu als freelance journalist, (eind)redacteur en programmamaker.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.