Politiek13 december 2014

60.000 vuurwerkbrillen voor de kinderen van Rotterdam

Lees verder60.000 vuurwerkbrillen voor de kinderen van Rotterdam

Afgelopen dinsdag presenteerde burgemeester Aboutaleb plannen om de aankomende editie van Oud en Nieuw rustig en veilig te laten verlopen. In de vuurwerkvrije zones, vooral rond verzorgingstehuizen en kinderboerderijen, mag dit jaar geen vuurwerk afgeschoten worden. Stadstoezicht zorgt voor naleving van de regels. Daarnaast deelt de gemeente zo’n 60.000 vuurwerkbrillen uit aan alle basisschoolleerlingen van Rotterdam. De Talmaschool in Noord kreeg dinsdag de eerste uitgereikt van de burgemeester.

Vuurwerkbrillen dienen ertoe oogletsel te voorkomen. Het is interessant om te zien hoe technologische interventies zoals de vuurwerkbril zich ontplooien in de schaduw van geïnstitutionaliseerd risico. Vuurwerk produceert risico’s die wij met z’n allen – bestuurders, oogartsen, zorgverzekeraars, bezorgde ouders – met een pakket aan maatregelen willen beteugelen. De vuurwerkbril speelt een ambivalente rol: met de bril dammen we het risico van vuurwerk in, maar daarmee onderkennen we het risico ook en legitimeren het.

Er is een weelderige markt voor vuurwerkbrillen, verkopers spinnen garen bij alle media-aandacht voor alle onveilige situaties tijdens Oud en Nieuw. Nu met kans op blijvend letsel! Gelukkig is er de vuurwerkbril. Kunnen we ouderwets gezellig Oud en Nieuw blijven vieren.


(tekst: Jaap Rozema)

Reageer of deel op Social Media

Tags:Ahmed Aboutaleb, risico en vuurwerk

Sectie: Politiek

kaart: talmaschool
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *