Voor de harddenkende Rotterdammer

Vuurwerkbrillen dienen ertoe oogletsel te voorkomen. Het is interessant om te zien hoe technologische interventies zoals de vuurwerkbril zich ontplooien in de schaduw van geïnstitutionaliseerd risico. Vuurwerk produceert risico’s die wij met z’n allen – bestuurders, oogartsen, zorgverzekeraars, bezorgde ouders – met een pakket aan maatregelen willen beteugelen. De vuurwerkbril speelt een ambivalente rol: met de bril dammen we het risico van vuurwerk in, maar daarmee onderkennen we het risico ook en legitimeren het.
Er is een weelderige markt voor vuurwerkbrillen, verkopers spinnen garen bij alle media-aandacht voor alle onveilige situaties tijdens Oud en Nieuw. Nu met kans op blijvend letsel! Gelukkig is er de vuurwerkbril. Kunnen we ouderwets gezellig Oud en Nieuw blijven vieren.

(tekst: Jaap Rozema)

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Melissa

Melissa van Amerongen

Een stad komt pas echt tot leven als mensen er in woord of beeld betekenis aan geven. Daarom vindt Melissa Vers Beton zo leuk. Melissa is socioloog en wetenschapsfilosoof en houdt zich voor Vers Beton onder andere bezig met wetenschappelijke artikelen op de site.

Profiel-pagina
Lees één reactie

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

HNI_VB_600x500 PX_1