Advertentie

Pionect top banner_V2
Voor de harddenkende Rotterdammer


Voor diegene die het Hiphophuis niet kennen: de organisatie is in 2002 opgericht om onder meer betaalbare rap-, graffiti- en dansworkshops aan te bieden aan jongeren, maar ook cursussen als maatschappelijk ondernemerschap op scholen. Ook bieden ze studioruimte aan bijvoorbeeld het Ecktuh Ecktuh-kamp.“Het Hiphophuis heeft geen geld nodig omdat ze iets verkeerd doen,” legt Adriaan Visser uit. “Maar omdat ze de lessen betaalbaar willen houden moeten ze op sommige lessen per leerling wat geld toeleggen. Eigenlijk hebben ze nu dus geld nodig omdat ze het té goed doen.”

Voor de wethouder was dit reden om binnen het college aandacht te vragen voor het Hiphophuis. Omdat de cultuurplanbudgetten voor de komende jaren al vastleggen kon hij op subsidiegebied niets voor de instelling betekenen. Maar het college heeft ook een klein budget waaruit ze naar eigen inzicht kleinschalige projecten een duwtje in de rug kan geven. Van daaruit maakt het college nu dus een kop over.

Voordat je verder leest...

Je kunt dit artikel gratis lezen, maar wij kunnen het niet gratis maken. Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

versbeton 1175

Ties Joosten

Ties Joosten (1984) woonde in Leuth, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam voordat hij Rotterdam kwam ontdekken. Hij studeerde Geschiedenis en Journalistiek, was adjunct-hoofdredacteur bij Vers Beton.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

Logo_giraffe_01_600x500