Kunst & Cultuur12 december 2014

College steunt Hiphophuis

Lees verderCollege steunt Hiphophuis

Zoals je waarschijnlijk niet is ontgaan organiseert het Hiphophuis momenteel een grote benefietactie om in totaal €40.000,- op te halen, met een afsluitend matineefeest in het Nieuwe Luxor op zaterdag 20 december. Ons kwam ter ore dat ook het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders het Hiphophuis steunt. Onder aanvoering van wethouder van Financiën en Cultuur Adriaan Visser (D66) maakt het college €1.000,- over.


Voor diegene die het Hiphophuis niet kennen: de organisatie is in 2002 opgericht om onder meer betaalbare rap-, graffiti- en dansworkshops aan te bieden aan jongeren, maar ook cursussen als maatschappelijk ondernemerschap op scholen. Ook bieden ze studioruimte aan bijvoorbeeld het Ecktuh Ecktuh-kamp.“Het Hiphophuis heeft geen geld nodig omdat ze iets verkeerd doen,” legt Adriaan Visser uit. “Maar omdat ze de lessen betaalbaar willen houden moeten ze op sommige lessen per leerling wat geld toeleggen. Eigenlijk hebben ze nu dus geld nodig omdat ze het té goed doen.”

Voor de wethouder was dit reden om binnen het college aandacht te vragen voor het Hiphophuis. Omdat de cultuurplanbudgetten voor de komende jaren al vastleggen kon hij op subsidiegebied niets voor de instelling betekenen. Maar het college heeft ook een klein budget waaruit ze naar eigen inzicht kleinschalige projecten een duwtje in de rug kan geven. Van daaruit maakt het college nu dus een kop over.

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:benefiet, college, hiphophuis, nieuwe luxor en Visser

Sectie: Kunst & Cultuur

kaart: Delftsehof 19, Rotterdam
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *