Voor de harddenkende Rotterdammer

Zojuist heeft de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) bekend gemaakt wie advies gaan uitbrengen over een nieuw poppodium in de stad. De commissie van externe deskundigen bestaat uit Rento Zoutman, Arjen Davidse, Dirk de Clippeleir en Odilia Arlaud. Samen met RRKC-leden Willemijn Zwiep en Ulrike Söbbeke zullen zij alle plannen beoordelen die bij de gemeente worden ingediend voor een popinitiatief.

Tot vrijdag 19 december kunnen geïnteresseerden een plan indienen. De adviescommissie zal daarna alle plannen beoordelen op inhoudelijke kwaliteit, financiële en organisatorische stabiliteit en haalbaarheid, waarna maximaal drie voorstellen geselecteerd worden. Begin februari zal de commissie hierover aan de wethouder adviseren.

Tijdens de verkiezingen was vooral D66 groot voorstander van een nieuw poppodium in de stad. In het coalitieakkoord is daarom afgesproken initiatieven vanuit de stad te stimuleren, maar geld werd daarvoor niet vrijgemaakt. Volgens verantwoordelijk wethouder Adriaan Visser (D66) gaat een poppodium desondanks niet ten koste van andere culturele instellingen.

Inmiddels wordt de gemeente echter opgeroepen om zich niet blind te staren op een nieuw poppodium. Slimmer zou wellicht zijn om te investeren in de ‘vrij complete mix van mooie zalen’ (dixit: Fiona Fortuin) die we al hebben.
Hoe dan ook: namen en rugnummers zijn bekend. Ted, Dave en anderen: het grote masseren mag beginnen!

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

versbeton 1175

Ties Joosten

Ties Joosten (1984) woonde in Leuth, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam voordat hij Rotterdam kwam ontdekken. Hij studeerde Geschiedenis en Journalistiek, was adjunct-hoofdredacteur bij Vers Beton.

Profiel-pagina
Lees 2 reacties