Advertentie

klein_botanical_topbanner
Voor de harddenkende Rotterdammer

Zojuist heeft de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) bekend gemaakt wie advies gaan uitbrengen over een nieuw poppodium in de stad. De commissie van externe deskundigen bestaat uit Rento Zoutman, Arjen Davidse, Dirk de Clippeleir en Odilia Arlaud. Samen met RRKC-leden Willemijn Zwiep en Ulrike Söbbeke zullen zij alle plannen beoordelen die bij de gemeente worden ingediend voor een popinitiatief.

Tot vrijdag 19 december kunnen geïnteresseerden een plan indienen. De adviescommissie zal daarna alle plannen beoordelen op inhoudelijke kwaliteit, financiële en organisatorische stabiliteit en haalbaarheid, waarna maximaal drie voorstellen geselecteerd worden. Begin februari zal de commissie hierover aan de wethouder adviseren.

Tijdens de verkiezingen was vooral D66 groot voorstander van een nieuw poppodium in de stad. In het coalitieakkoord is daarom afgesproken initiatieven vanuit de stad te stimuleren, maar geld werd daarvoor niet vrijgemaakt. Volgens verantwoordelijk wethouder Adriaan Visser (D66) gaat een poppodium desondanks niet ten koste van andere culturele instellingen.

Inmiddels wordt de gemeente echter opgeroepen om zich niet blind te staren op een nieuw poppodium. Slimmer zou wellicht zijn om te investeren in de ‘vrij complete mix van mooie zalen’ (dixit: Fiona Fortuin) die we al hebben.
Hoe dan ook: namen en rugnummers zijn bekend. Ted, Dave en anderen: het grote masseren mag beginnen!

Voordat je verder leest...

Je kunt dit artikel gratis lezen, maar wij kunnen het niet gratis maken. Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

versbeton 1175

Ties Joosten

Ties Joosten (1984) woonde in Leuth, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam voordat hij Rotterdam kwam ontdekken. Hij studeerde Geschiedenis en Journalistiek, was adjunct-hoofdredacteur bij Vers Beton.

Profiel-pagina
Lees 2 reacties
 1. Profielbeeld van Inge Janse
  Inge Janse

  Ik zou trouwens wel willen dat er ook iemand van Mojo in die commissie zou zitten om te zeggen ‘ja, daar willen we wel bands in stoppen’.

 2. Profielbeeld van Inge Janse
  Inge Janse

  Die ‘vrij complete mix van mooie zalen’ is bij mijn weten het plan dat ingediend wordt door (onder meer) Popunie, met in zijn kielzog Worm, Baroeg, Rotown en Bird. Zij gaan dus voor structuurversterking (met popup-locaties) in plaats van een aanvullend podium. Oftewel: er komt minimaal één plan dat uitgaat van de huidige situatie in plaats van een nieuwe creëren. Misschien moet Fiona daar maar de spreekbuis van worden :)

  Mocht u trouwens, net als ik, geen enkel idee hebben wie die mensen zijn in die commissie: ik copy-paste met alle liefde:

  Rento Zoutman: partner bij onderzoek- en adviesbureau DSP-groep. Ruime ervaring met advies in cultuur, waaronder de (Rotterdamse) popsector, en auteur van landelijke publicaties popmuziek en gemeentelijk beleid.

  Arjen Davidse: artistieke leiding inHolland Music Academy, Haarlem; voorheen Nationaal Popinstituut, Muziek Centrum Nederland en Bureau Promotie Podiumkunsten.

  Dirk de Clippeleir: directeur Ancienne Belgique, Brussel en voorheen o.m. werkzaam bij Universal Music.

  Odilia Arlaud: business controller bij Thauris, eerder o.m. zakelijk leider ad interim HipHopHuis.

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.