Kunst & Cultuur3 december 2014

Deze mensen gaan de plannen voor een poppodium beoordelen

Lees verderDeze mensen gaan de plannen voor een poppodium beoordelen

Zojuist heeft de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) bekend gemaakt wie advies gaan uitbrengen over een nieuw poppodium in de stad. De commissie van externe deskundigen bestaat uit Rento Zoutman, Arjen Davidse, Dirk de Clippeleir en Odilia Arlaud. Samen met RRKC-leden Willemijn Zwiep en Ulrike Söbbeke zullen zij alle plannen beoordelen die bij de gemeente worden ingediend voor een popinitiatief.

Tot vrijdag 19 december kunnen geïnteresseerden een plan indienen. De adviescommissie zal daarna alle plannen beoordelen op inhoudelijke kwaliteit, financiële en organisatorische stabiliteit en haalbaarheid, waarna maximaal drie voorstellen geselecteerd worden. Begin februari zal de commissie hierover aan de wethouder adviseren.

Tijdens de verkiezingen was vooral D66 groot voorstander van een nieuw poppodium in de stad. In het coalitieakkoord is daarom afgesproken initiatieven vanuit de stad te stimuleren, maar geld werd daarvoor niet vrijgemaakt. Volgens verantwoordelijk wethouder Adriaan Visser (D66) gaat een poppodium desondanks niet ten koste van andere culturele instellingen.

Inmiddels wordt de gemeente echter opgeroepen om zich niet blind te staren op een nieuw poppodium. Slimmer zou wellicht zijn om te investeren in de ‘vrij complete mix van mooie zalen’ (dixit: Fiona Fortuin) die we al hebben.

Hoe dan ook: namen en rugnummers zijn bekend. Ted, Dave en anderen: het grote masseren mag beginnen!

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:poppodium, RRKC en Visser

Sectie: Kunst & Cultuur

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *