niet gebruiken!23 december 2014

Elf plannen voor nieuw poppodium bekend

Lees verderElf plannen voor nieuw poppodium bekend

De discussie woedt als nooit tevoren: moet er nou wel of geen nieuw middelgroot poppodium in Rotterdam komen? Ook op Vers Beton werd er het een en ander over geschreven. Dit najaar riep de gemeente ondernemers op om een plan in te dienen voor een nieuw poppodium. Zojuist zijn de elf ingestuurde ideeën bekendgemaakt.

Een greep uit de inzendingen:

 • Na het oude postkantoor aan de Coolsingel en Cinerama hebben de mannen van Popkantoor hun zinnen gezet op het voormalige zwemparadijs Tropicana. Daar willen ze een doos-in-doos concertzaal bouwen die later makkelijk naar een andere locatie verhuisd kan worden.
 • Stichting Pop Up is fel tegen een nieuw poppodium en wil in plaats daarvan concerten organiseren op bestaande podia en andere geschikte locaties.
 • Ted Langenbach en Koos Hanenberg willen pakhuis Katoenveem aan de Keilestraat ombouwen tot een plek voor concerten, elektronische muziek en festivals, maar ook een productiehuis en een werkplaats voor decorbouwers. Voor dit ‘hybride podium‘ vragen ze geen subsidie, maar hopen wel dat ze het enorme pand voor een symbolisch bedrag van de gemeente kunnen overkopen.
 • Onder de naam Luxor Pop In pleit het Luxor Theater voor een tijdelijk poppodium in het drijvend paviljoen in de Rijnhaven. Daar is ruimte voor zo’n duizend bezoekers en de mogelijkheid om openluchtconcerten te programmeren.

In februari kiest de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) de drie beste plannen uit. Deze mensen hebben zeggenschap in deze beslissing. In juni volgt het definitieve advies aan de gemeente. Samenvattingen van acht van de elf ideeën zijn hier na te lezen.

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:Dave Geensen, Luxor Pop In, popkantoor, poppodium, RRKC, Stichting Pop Up en Ted Langenbach

Sectie: niet gebruiken!

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

 • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
 • Blijf on-topic
 • Speel op de bal, niet op de man
 • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
 • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
 • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
 • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *