Voor de harddenkende Rotterdammer

De verkiezing voor Galerie van het Jaar wordt georganiseerd door het Nationaal Kunstplatform en vindt plaats volgens een getrapt stemsysteem, waarop publiek, andere galeriehouders én een professionele jury invloed hebben. In totaal dingen zo’n 550 Nederlandse galeries mee naar de ereprijs, waarop bij de afgelopen verkiezingsronde een kleine 8.000 stemmen werden uitgebracht. Vorig jaar werd Galerie Frank Taal, waar naast de naamgever ook Leo de Bie eigenaar van is, al tweede bij de verkiezing.

Volgens Vers Beton’s eigen kunstkenner Vincent Cardinaal onderscheidt Galarie Frank Taal zich door zijn laagdrempeligheid: “Wat Frank Taal goed doet is zijn deuren wagenwijd openzetten voor de stad. Zo organiseren ze de Speyksessies, een literaire en muzikale avond waarbij poëzie, bandjes en een kunstexpositie hand in hand gaan. Ook is Frank Taal jaren bezig geweest met het cureren van De Aanschouw, het kleinste museum van Nederland in De Schouw. Vroeger was het voor galeries belangrijk dat ze op grote kunstbeurzen als Art Miami of Art Basel stonden, maar tegenwoordig zie je dat galeries die op dit soort nieuwe manieren een publiek aan zich weten te binden hoger gewaardeerd worden. Frank Taal komt de prijs dan ook absoluut toe.”

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

versbeton 1175

Ties Joosten

Ties Joosten (1984) woonde in Leuth, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam voordat hij Rotterdam kwam ontdekken. Hij studeerde Geschiedenis en Journalistiek, was adjunct-hoofdredacteur bij Vers Beton.

Profiel-pagina
Lees één reactie

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.

Advertentie

Logo_giraffe_01_600x500