Kunst & Cultuur8 december 2014

Galerie Frank Taal is beste van Nederland

Lees verderGalerie Frank Taal is beste van Nederland

Afgelopen weekeinde werden wij er in Café De Schouw op gewezen dat de Rotterdamse Galerie Frank Taal vorige maand is gekroond tot Galerie van het Jaar 2015. Een knappe prestatie, waarvoor in de Rotterdamse media (ook bij ons) weinig tot geen aandacht is geweest.

De verkiezing voor Galerie van het Jaar wordt georganiseerd door het Nationaal Kunstplatform en vindt plaats volgens een getrapt stemsysteem, waarop publiek, andere galeriehouders én een professionele jury invloed hebben. In totaal dingen zo’n 550 Nederlandse galeries mee naar de ereprijs, waarop bij de afgelopen verkiezingsronde een kleine 8.000 stemmen werden uitgebracht. Vorig jaar werd Galerie Frank Taal, waar naast de naamgever ook Leo de Bie eigenaar van is, al tweede bij de verkiezing.

Volgens Vers Beton’s eigen kunstkenner Vincent Cardinaal onderscheidt Galarie Frank Taal zich door zijn laagdrempeligheid: “Wat Frank Taal goed doet is zijn deuren wagenwijd openzetten voor de stad. Zo organiseren ze de Speyksessies, een literaire en muzikale avond waarbij poëzie, bandjes en een kunstexpositie hand in hand gaan. Ook is Frank Taal jaren bezig geweest met het cureren van De Aanschouw, het kleinste museum van Nederland in De Schouw. Vroeger was het voor galeries belangrijk dat ze op grote kunstbeurzen als Art Miami of Art Basel stonden, maar tegenwoordig zie je dat galeries die op dit soort nieuwe manieren een publiek aan zich weten te binden hoger gewaardeerd worden. Frank Taal komt de prijs dan ook absoluut toe.”

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:De aanschouw, de schouw, Frank Taal, Galerie Frank Taal, Leo de Bie en Speyksessies

Sectie: Kunst & Cultuur

kaart: Van Speykstraat 129, Rotterdam
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *