voor de harddenkende Rotterdammer

Een interessante ontwikkeling vindt momenteel plaats in de deelgemeente gebiedscommissie Delfshaven. In haar prille bestaan heeft deze toch al voor 758.417 euro aan subsidies verleend voor burgerinitiatieven via het zogeheten participatiebudget. Het leuke is dat de commissie voor transparantie gaat en via een wiki-omgeving bijhoudt hoeveel geld waar naartoe gaat. Van 225 euro richting de Volmarijnstraat voor een ‘groendag in de straat: verversen de plantenbakken, hangen plantjes aan de gevel en planten boomspiegels’ tot 75.000 voor activiteiten met bejaarden: de gebiedscommissie laat precies zien wie welk geld waarvoor krijgt.

Wij zeggen: goed plan. Want hoewel er vroeger ongetwijfeld ook manieren waren om hier achter te komen, maakt dit het (subsidie)werk van de commissie een stuk toegankelijker, transparanter en daardoor geloofwaardiger.

(en mocht je denken ‘gratis geld, dat wil ik ook!’: er staat ook precies op de website uitgelegd hoe je je eigen plan indient)

Update @ 16 december: nu mét kicke kaart!

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Inge

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland, studeerde Nederlands & taalwetenschap en woont in Delfshaven. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
Lees 3 reacties