Politiek12 december 2014

Gebiedscommissie Delfshaven opent de subsidieboeken

Lees verderGebiedscommissie Delfshaven opent de subsidieboeken

Een interessante ontwikkeling vindt momenteel plaats in de deelgemeente gebiedscommissie Delfshaven. In haar prille bestaan heeft deze toch al voor 758.417 euro aan subsidies verleend voor burgerinitiatieven via het zogeheten participatiebudget. Het leuke is dat de commissie voor transparantie gaat en via een wiki-omgeving bijhoudt hoeveel geld waar naartoe gaat. Van 225 euro richting de Volmarijnstraat voor een ‘groendag in de straat: verversen de plantenbakken, hangen plantjes aan de gevel en planten boomspiegels’ tot 75.000 voor activiteiten met bejaarden: de gebiedscommissie laat precies zien wie welk geld waarvoor krijgt.

Wij zeggen: goed plan. Want hoewel er vroeger ongetwijfeld ook manieren waren om hier achter te komen, maakt dit het (subsidie)werk van de commissie een stuk toegankelijker, transparanter en daardoor geloofwaardiger.

(en mocht je denken ‘gratis geld, dat wil ik ook!’: er staat ook precies op de website uitgelegd hoe je je eigen plan indient)

Update @ 16 december: nu mét kicke kaart!

Reageer of deel op Social Media

Tags:Delfshaven, Gebiedscommissie en participatiebudget

Sectie: Politiek

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *