niet gebruiken!4 december 2014

Mag wethouder Visser bezoekers ‘tracken’ om hun verblijfsduur te meten?

Lees verderMag wethouder Visser bezoekers ‘tracken’ om hun verblijfsduur te meten?

Wethouder Adriaan Visser onderzoekt of hij de verblijfsduur van bezoekers aan de stad in kaart kan brengen door hun mobiele apparaten te volgen (NRC, 28-11, €). Visser moet de verblijfsduur van bezoekers met tien procent vergroten (vanuit de aanname dat verblijfsduren positief samenhangen met bestedingen). Met deze trackingmethode kan hij meten of hij zijn doelstelling haalt.

Elk apparaat heeft een uniek MAC-adres en dit wordt zichtbaar als gebruikers van apparaten gebruik maken van wifi en/of bluetooth. Gedurende de periode van het huidige college zal CityTraffic op verschillende momenten metingen verrichten en uitlezen hoe lang deze MAC-adressen (ofwel gebruikers) zich in de Rotterdamse binnenstad begeven.

Vanmiddag bediscussieerde de gemeenteraad dit plan, naar aanleiding van vragen van de VVD. Ze spraken onder ander over privacy (is er een opt-out, wat gebeurt er met de persoonsgegevens) en of deze meting wel betrouwbaar is. Zie punt 4: privacy binnenstad.

 (Tekst en tip: Jaap Rozema) 

Reageer of deel op Social Media

Tags:meten, toerisme, tracking en Visser

Sectie: niet gebruiken!

kaart: stadhuis rotterdam
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *