Voor de harddenkende Rotterdammer

Opnieuw kritiek op burgemeester Aboutalebs uitspraken over radicaliserende moslims, ditmaal van onze zuiderburen. In een opiniestuk op knack.be stellen de Vlaamse politici Veli Yüksel en Ward Kennes de aanpak van Syrië-gangers in België aan de kaak. Neem geen voorbeeld aan Aboutaleb, is hun boodschap:

We kunnen ons er niet zoals de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, van afmaken door te zeggen dat de jongeren die vertrekken, daar dan ook maar moeten blijven. Die houding gaat uit van de stelling dat zij die vertrekken, dat louter uit eigen beweging doen. Maar een maatschappij die jongeren de rug toekeren en waarvan ze de waarden en normen in vraag stellen, doet er goed aan te graven naar de diepere redenen voor die afwijzing.

Yüksel en Kennes verwijzen naar een recent interview van Aboutaleb in het AD.

In ons eindejaarsinterview deed Aboutaleb afgelopen week weer flink wat stof opwaaien. “Niemand kan de vrees van veel autochtone Nederlanders wegnemen, behalve de moslimgemeenschap zelf,” zei de burgemeester. De uitspraak leidde tot een open brief van documentairemaker Abdelkarim El-Fassi en een kritisch opiniestuk van politiek filosoof Gerard Drosterij.

Voordat je verder leest...

Vers Beton heeft jouw support nodig! Wij kunnen alleen blijven bestaan dankzij support van lezers. Maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barisic (1990) kan het heus wel over iets anders dan hiphop hebben, maar alleen als het moet. Ze groeide op onder de rook van Rotterdam en werkt nu als freelance journalist, (eind)redacteur en programmamaker.

Profiel-pagina
Lees 2 reacties
 1. Profielbeeld van R.Sörensen
  R.Sörensen

  Dus twee Belgen hebben kritiek op de burgemeester.

  Die kritiek is zo oud als het Communistich Manifest van Marx en Engels (1848)
  : de samenleving is schuldig en niet die brave jongens!

  Nieuws? Vermeldenswaardig?
  Gelukkig voor de redactie van VB vindt de redactie van het RD dat ook (D staat voor Dhimmy ?)

  Nog even iets totaal anders. Ik heb veel moeite met foutloos schrijven. Zelfs mijn vriend (politiek niet altijd) George van Gent zou graag fouten willen herstellen.
  Het moet toch niet zo moeilijk zijn om dat ook op VB mogelijk te maken?
  Trouwens beloofd is beloofd

 2. Profielbeeld van Dolf
  Dolf

  En als ze weer terugkomen van Syrie..en ze komen gewoon door de paspoortcontrole,de nsa,de douane,de veiligheidsdiensten etc..
  Hoop ik wel dat hun kalashnikovs,zware militaire spullen dan wordt ingenomen op het vliegveld als ze weer binnenkomen en inchecken met hun paspoort en gezichtsherkenning etc.

  Bij andere “vakantiegangers” wordt de paspoortcontrole,gezichtsherkenning,biometrische poortjes,veiligheidsdiensten speurwerk als ze naar syrie zouden gaan en terugkomen..wel gebruikt en hun eventuele souvenirs afgepakt als ze de douane niet in mogen ermee.

  Nou laat dat dan bij terugkomende eerst gewoon gegaan zijnde Syriegangers dan ook gebeuren en hun souvenirs dus kalashnikovs en militaire hoogstandjes ook gebeuren.

  Een normaal persoon mag niet eens een flesje meenemen het is wat met die terugkerende syriegangers gaat makkelijk he?

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.