Politiek29 december 2014

Ook vanuit België kritiek op uitspraken Aboutaleb

Lees verderOok vanuit België kritiek op uitspraken Aboutaleb

Opnieuw kritiek op burgemeester Aboutalebs uitspraken over radicaliserende moslims, ditmaal van onze zuiderburen. In een opiniestuk op knack.be stellen de Vlaamse politici Veli Yüksel en Ward Kennes de aanpak van Syrië-gangers in België aan de kaak. Neem geen voorbeeld aan Aboutaleb, is hun boodschap:

We kunnen ons er niet zoals de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, van afmaken door te zeggen dat de jongeren die vertrekken, daar dan ook maar moeten blijven. Die houding gaat uit van de stelling dat zij die vertrekken, dat louter uit eigen beweging doen. Maar een maatschappij die jongeren de rug toekeren en waarvan ze de waarden en normen in vraag stellen, doet er goed aan te graven naar de diepere redenen voor die afwijzing.

Yüksel en Kennes verwijzen naar een recent interview van Aboutaleb in het AD.

In ons eindejaarsinterview deed Aboutaleb afgelopen week weer flink wat stof opwaaien. “Niemand kan de vrees van veel autochtone Nederlanders wegnemen, behalve de moslimgemeenschap zelf,” zei de burgemeester. De uitspraak leidde tot een open brief van documentairemaker Abdelkarim El-Fassi en een kritisch opiniestuk van politiek filosoof Gerard Drosterij.

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:Aboutaleb, België, Burgemeester, Islam, Knack, moslims, radicalisering en Syriëgangers

Sectie: Politiek

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *