Voor de harddenkende Rotterdammer

Opnieuw kritiek op burgemeester Aboutalebs uitspraken over radicaliserende moslims, ditmaal van onze zuiderburen. In een opiniestuk op knack.be stellen de Vlaamse politici Veli Yüksel en Ward Kennes de aanpak van Syrië-gangers in België aan de kaak. Neem geen voorbeeld aan Aboutaleb, is hun boodschap:

We kunnen ons er niet zoals de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, van afmaken door te zeggen dat de jongeren die vertrekken, daar dan ook maar moeten blijven. Die houding gaat uit van de stelling dat zij die vertrekken, dat louter uit eigen beweging doen. Maar een maatschappij die jongeren de rug toekeren en waarvan ze de waarden en normen in vraag stellen, doet er goed aan te graven naar de diepere redenen voor die afwijzing.

Yüksel en Kennes verwijzen naar een recent interview van Aboutaleb in het AD.

In ons eindejaarsinterview deed Aboutaleb afgelopen week weer flink wat stof opwaaien. “Niemand kan de vrees van veel autochtone Nederlanders wegnemen, behalve de moslimgemeenschap zelf,” zei de burgemeester. De uitspraak leidde tot een open brief van documentairemaker Abdelkarim El-Fassi en een kritisch opiniestuk van politiek filosoof Gerard Drosterij.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

profielfoto

Jelena Barisic

Jelena Barisic (1990) kan het heus wel over iets anders dan hiphop hebben, maar alleen als het moet. Ze groeide op onder de rook van Rotterdam en werkt nu als freelance journalist, (eind)redacteur en programmamaker.

Profiel-pagina
Lees 2 reacties