Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Een splijtzwam van het formaat Collectiegebouw is het nog niet, maar ook de bouw van Forum Rotterdam kon de afgelopen jaren rekenen op weerstand. Echter niet van de Raad van State: die bepaalde vandaag dat de bouw van het Forum gewoon door kan gaan.

Dit gebeurde nadat een van de ondernemers uit de omgeving had bezwaar aangetekend tegen de bouw van de kubus aan de Coolsingel. Het gebouw zou onder andere in strijd zijn met het gemeentelijk hoogbouwbeleid en zou negatieve gevolgen hebben voor het terras van de ondernemer.

Forum Rotterdam is een ontwerp van Rem Koolhaas dat naast de Koopgoot komt te liggen. De multifunctionele kubus zal onder andere woningen, kantoren, een hotel en winkels huisvesten. Eerder waren er al twijfels over de bouwplannen: was er genoeg animo om de winkelruimte en kantoren op te vullen?

In november werd bekend dat het populaire modeketen Primark de helft van de winkelruimte zal bezetten. Toen aan het licht kwam dat het ontwerp van het Forum drastisch aangepast zal worden om de eisen van de Ierse modegigant in te willigen, leidde dat tot nieuwe scepsis.

Verder lezen?

Word supporter van Vers Beton! Vanaf 6 euro per maand maak jij financieel onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) is freelance journalist, (eind)redacteur en programmamaker. 

Profiel-pagina
Lees 2 reacties
 1. Profielbeeld van Alicia Hobbel
  Alicia Hobbel

  Nog een Primark is op zich al een goede reden om tegen de komst te zijn. Rotterdam verandert langzaam in een kudde schaapjes die allemaal dezelfde el cheapo-vachtjes dragen.

  En ach, een gebouw aanpassen vanwege het kapitalisme, we passen onze hele maatschappij er al aan aan. Kan dit er ook nog wel bij.

  1. Profielbeeld van Nelleke
   Nelleke

   Die haute couture is zo duur ook he?
   Had ik jouw geld maar dan liep ik ook in een garderobe van valentino en alleen maar gucci en philip plein.
   En schoenen van armani en tas van kors.
   Maar nu koop ik gewoon bij primark en ook andere betaalbare winkels,het is allemaal zo duur mijn huur,elektra,zorgkosten,ov abonnement etc.

   O was ik jou maar Alicia:-)

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.