Voor de harddenkende Rotterdammer

Initiatiefnemer Edwin van Viegen stelt in het AD onomwonden dat er ‘van uitstel geen afstel’ komt. De organisatie werkt naar zijn zeggen keihard aan het gladstrijken van de bestuurlijke plooien. Inmiddels is er wel uitgebreid onderzoek gedaan naar de locatie. Zo liggen er geen blindgangers; niet ontplofte bommen uit de Tweede Wereldoorlog. Wel is het nu wachten tot de gemeente het gebied ombuigt van ‘water waar niet gebouwd mag worden’ tot ‘watersportlocatie’.

Toch kunnen de initiatiefnemers nog niet op hun lauweren rusten. De VVD stelde in de gemeenteraad kritische vragen over het wijzigen van het bestemmingsplan en ook de bewoners van de Steigersgracht roeren zich. Zij bereiden een officieel protest voor. Hun bezwaar is gefundeerd op de mening dat de Steigersgracht belangrijk erfgoed van Rotterdam is – het is een van de oudste stukken water van de stad.

Wordt vervolgd, met andere woorden.

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Vincent Cardinaal

Vincent Cardinaal

Vincent Cardinaal (1982) is schrijver en spreker. Geboren op een zondag in het Havenziekenhuis, zoon van Crooswijk. Neuroot en berucht onhandig. Laat geen servies in zijn nabijheid slingeren.

Profiel-pagina
Lees 5 reacties
 1. Profielbeeld van piet
  piet

  Het is voor de discussie misschien relevant te vermelden dat in het plan van RIF010 op dit moment uit gegaan wordt van 12 evenementen per jaar, gepland in de zomermaanden. Dit houdt dus in dat er in de zomer in principe elk weekend een evenement georganiseerd gaat worden.

  Bij deze evenementen rekent men op 8000 bezoekers die zich rondom de gracht op gaan stellen. Uit het akoestisch rapport uitgevoerd in opdracht van RIF010 blijkt dat de richtlijnen voor geluidsoverlast, die door vrijwel alle gemeenten in Nederland worden gehanteerd, in de woningen direct aan het water met een factor 10 worden overschreden. Dit is dan alleen al door het stemgeluid van het publiek en de herrie van de golfinstallatie, eventuele muziek, luidsprekers, en dergelijke zijn hier niet in meegenomen.

  Dit betekent in de praktijk dat deze mensen straks hun stem moeten verheffen om zichzelf verstaanbaar te maken in hun eigen woning. En dat dan elk weekend, de hele zomer lang. Er is dus iets meer aan de hand van een paar surfers in de gracht.

  1. Profielbeeld van Joey
   Joey

   Goed punt! Ik vind het een geweldig idee, maar je moet wel rekening houden met de mensen die er al jaren wonen.

 2. Profielbeeld van moet surfen
  moet surfen

  Belachelijk al die vvd regeltjes en suffe mensen die zich geroepen voelen altijd weer moeilijk te doen. Wanneer komt er weer eens ruimte voor dingen die bijdragen aan de leefkwaliteit in plaats van al dat iconische rotterdam gedoe? Die gracht gebeurd momenteel niks, is uitermate naargeestig en dus tijd voor verandering. Laat die golf gewoon zo snel mogelijk komen, zie alleen maar voordelen voor de stad!

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

HNI_VB_600x500 PX_1