voor de harddenkende Rotterdammer

Initiatiefnemer Edwin van Viegen stelt in het AD onomwonden dat er ‘van uitstel geen afstel’ komt. De organisatie werkt naar zijn zeggen keihard aan het gladstrijken van de bestuurlijke plooien. Inmiddels is er wel uitgebreid onderzoek gedaan naar de locatie. Zo liggen er geen blindgangers; niet ontplofte bommen uit de Tweede Wereldoorlog. Wel is het nu wachten tot de gemeente het gebied ombuigt van ‘water waar niet gebouwd mag worden’ tot ‘watersportlocatie’.

Toch kunnen de initiatiefnemers nog niet op hun lauweren rusten. De VVD stelde in de gemeenteraad kritische vragen over het wijzigen van het bestemmingsplan en ook de bewoners van de Steigersgracht roeren zich. Zij bereiden een officieel protest voor. Hun bezwaar is gefundeerd op de mening dat de Steigersgracht belangrijk erfgoed van Rotterdam is – het is een van de oudste stukken water van de stad.

Wordt vervolgd, met andere woorden.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Vincent Cardinaal

Vincent Cardinaal

Vincent Cardinaal (1982) is schrijver en spreker. Geboren op een zondag in het Havenziekenhuis, zoon van Crooswijk. Neuroot en berucht onhandig. Laat geen servies in zijn nabijheid slingeren.

Profiel-pagina
Lees 5 reacties