Stedelijke ontwikkeling & architectuur9 december 2014

Rif010 laat nog even op zich wachten

Lees verderRif010 laat nog even op zich wachten

Rif010, de winnaar van het Stadsinitiatief 2014 loopt vertraging op in het realiseren van hun plannen. Dat is vanmorgen in de openbaarheid gekomen, dankzij het AD. Gedoe met bestemmingsplannen, vergunningen en omwonenden leiden tot een uitstel – in plaats van zomer 2015 gaat het ‘surfwalhalla’ aan de Steigersgracht pas winter 2015 open.

Initiatiefnemer Edwin van Viegen stelt in het AD onomwonden dat er ‘van uitstel geen afstel’ komt. De organisatie werkt naar zijn zeggen keihard aan het gladstrijken van de bestuurlijke plooien. Inmiddels is er wel uitgebreid onderzoek gedaan naar de locatie. Zo liggen er geen blindgangers; niet ontplofte bommen uit de Tweede Wereldoorlog. Wel is het nu wachten tot de gemeente het gebied ombuigt van ‘water waar niet gebouwd mag worden’ tot ‘watersportlocatie’.

Toch kunnen de initiatiefnemers nog niet op hun lauweren rusten. De VVD stelde in de gemeenteraad kritische vragen over het wijzigen van het bestemmingsplan en ook de bewoners van de Steigersgracht roeren zich. Zij bereiden een officieel protest voor. Hun bezwaar is gefundeerd op de mening dat de Steigersgracht belangrijk erfgoed van Rotterdam is – het is een van de oudste stukken water van de stad.

Wordt vervolgd, met andere woorden.

Reageer of deel op Social Media

Tags:bewonersprotest, rif010, stadsinitiatief en vertraging

Sectie: Stedelijke ontwikkeling & architectuur

kaart: steigersgracht, rotterdam
Bouwen is Macht: speel nu de game!

Vers Beton ontwikkelde een journalistieke game over bouwen en stadsontwikkeling naar aanleiding van het onderzoeksdossier De Bouwende Macht. Speel hem hier: https://bouwenismacht.versbeton.nl/

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *