Voor de harddenkende Rotterdammer

Het is weer zover: Rotterdam is voor de zoveelste keer op een toplijstje beland. Ditmaal met de Markthal, die volgens The Guardian tot een van de tien beste Europese voedselmarkten behoort. “Een explosie voor de zintuigen,” aldus de krant.

Vorige week riep onze Vincent Cardinaal de gemeente nog op niet zo te kicken op al die lijstjes. “Ze zijn alleen goed voor toerisme. De gewone Rotterdammer heeft er niets aan.” Stuurman Bart van der Zande kwam afgelopen vrijdag met een tegenreactie. Volgens hem is het heel goed mogelijk om zowel kritisch als trots op Rotterdam te zijn. “Laten we met zijn allen ongegeneerd trotse ambassadeurs zijn van onze stad met de New York Times onder de arm én laten we kritisch blijven op de topklasseringen in de negatieve lijsten.”

Gaan al die nominaties en prijzen al vervelen of mag Rotterdam van jou nog aan de top van tientallen andere lijstjes prijken?

Voordat je verder leest...

Vers Beton heeft jouw support nodig! Wij kunnen alleen blijven bestaan dankzij support van lezers. Maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barisic (1990) kan het heus wel over iets anders dan hiphop hebben, maar alleen als het moet. Ze groeide op onder de rook van Rotterdam en werkt nu als freelance journalist, (eind)redacteur en programmamaker.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.