Advertentie

unnamed
Voor de harddenkende Rotterdammer

Amper een jaar na zijn aanstelling wordt Fred van Beuningen – destijds aangekondigd als paradepaardje van Rotterdam Partners – al weer vervangen. Zijn opvolger staat meteen klaar. Ir. Ron Voskuilen – scheidend algemeen directeur van de dienst Stadsontwikkeling – neemt zijn functie per direct over.

Zo ‘ronkend’ als het persbericht was bij zijn aanstelling, zo bescheiden is het nieuws over zijn ‘afzetting’. Voorzitter van de Raad van Toezicht drs. Cees de Bruin: “De Raad van Toezicht heeft afscheid genomen van Fred van Beuningen als directeur van Rotterdam Partners. De Raad van Toezicht betreurt dat ze tot dit besluit heeft moeten komen, nadat zij tot de conclusie is gekomen dat de opgave voor Rotterdam Partners andere competenties vraagt van haar directeur.”

Bij zijn aantreden werd Fred geroemd om zijn (internationale) management ervaring in zowel de industrie als in havengebonden logistiek. Zo liep hij lange tijd mee bij bedrijven zoals Shell, Hoek Loos en AkzoNobel. Hij hield zich bovendien bezig met aaibare onderwerpen als bio-based business en schone technologie. Fred destijds zelf: “Het is een mooie opdracht om samen met alle partners in de stad te laten zien wat Rotterdam aantrekkelijk maakt om te wonen en werken, te studeren of te verblijven. […] Het is fijn om weer terug te zijn in Rotterdam en me voor deze dynamische stad in te mogen zetten.”

Industrie, haven, logistiek, duurzaamheid en bio-based business. Het mocht blijkbaar niet baten. Met Ron Voskuilen verruilt Rotterdam Partners de zakenman voor een topambtenaar. De Bruin: “Met Ron Voskuilen hebben we een ervaren en toegewijde professional die nu nodig is. Zeker nu het internationale imago van Rotterdam stijgende is, hebben we daadkracht nodig in het acquireren van internationale handel en conferenties en het ontwikkelen van een partnernetwerk.”

De ‘geruchten’ gaan dat Fred te weinig zichtbaar was. Maar wat zegt de switch van zakenman in de haven, industrie en duurzaamheid naar een ambtenaar groot geworden in het Rotterdamse vastgoed nu echt? De tijd zal het leren.

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Anne de Haij

Anne de Haij

Anne de Haij (1983) is elke dag bezig met kunst en cultuur. Als liefhebber, als freelancer en als medewerker van het mooiste museum van Nederland. Ze is vooral begaan met de Rotterdamse kunst- en cultuursector. Die zet ze graag in the spotlight. Vandaar Vers Beton.

Profiel-pagina
Lees één reactie
  1. Profielbeeld van Karin
    Karin

    Ron Voskuilen, die ik toevallig onlangs op een bijeenkomst heb horen spreken (ik herinner me niet meer waar het over ging), lijkt geknipt voor Rotterdam Partners. Ambtenaar, niet overmatig flamboyant, jubelen en lijstjes. https://twitter.com/rvoskuilen Kunnen ze geen buil mee vallen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

1718_2021_009_600x500_online banner_geef ruimte