Advertentie

Pionect top banner_V2
Voor de harddenkende Rotterdammer

Lovende woorden van historicus Han van der Horst. In een opiniestuk op Joop.nl noemt hij Vers Beton een goed voorbeeld van intelligente regiojournalistiek. 

Van der Horst pleit in zijn stuk voor meer regiojournalistiek die zich focust op inhoud en kwaliteit in plaats van ‘lifestyle gelul’. Met de overname van krantenuitgever Wegener door De Persgroep worden streekkranten een afdankertje van het AD, stelt hij. Het goede nieuws: er ontstaat ruimte voor nieuwe initiatieven.
“Sla de lokale toon aan. Ga voor kwaliteit en niet voor wezenloos gelul. Je stad- en dorpsgenoten zijn intelligente mensen met veel gezond verstand. Wees relevant,” adviseert Van der Horst. Naast Vers Beton noemt hij ook Groninger Internet Courant, Prachtig Pekela en het Schiedamse platform PopUpTv.

Voordat je verder leest...

Je kunt dit artikel gratis lezen, maar wij kunnen het niet gratis maken. Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) kan het heus wel over iets anders dan hiphop hebben, maar alleen als het moet. Ze groeide op onder de rook van Rotterdam en werkt nu als freelance journalist, (eind)redacteur en programmamaker. 

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

Logo_giraffe_01_600x500