Voor de harddenkende Rotterdammer

Lovende woorden van historicus Han van der Horst. In een opiniestuk op Joop.nl noemt hij Vers Beton een goed voorbeeld van intelligente regiojournalistiek. 

Van der Horst pleit in zijn stuk voor meer regiojournalistiek die zich focust op inhoud en kwaliteit in plaats van ‘lifestyle gelul’. Met de overname van krantenuitgever Wegener door De Persgroep worden streekkranten een afdankertje van het AD, stelt hij. Het goede nieuws: er ontstaat ruimte voor nieuwe initiatieven.
“Sla de lokale toon aan. Ga voor kwaliteit en niet voor wezenloos gelul. Je stad- en dorpsgenoten zijn intelligente mensen met veel gezond verstand. Wees relevant,” adviseert Van der Horst. Naast Vers Beton noemt hij ook Groninger Internet Courant, Prachtig Pekela en het Schiedamse platform PopUpTv.

Voordat je verder leest...

Vers Beton heeft jouw support nodig! Wij kunnen alleen blijven bestaan dankzij support van lezers. Maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barisic (1990) kan het heus wel over iets anders dan hiphop hebben, maar alleen als het moet. Ze groeide op onder de rook van Rotterdam en werkt nu als freelance journalist, (eind)redacteur en programmamaker.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.