Advertentie

klein_botanical_topbanner
Voor de harddenkende Rotterdammer

Het voorgenomen podium doet dus (vooralsnog) geen beroep op subsidie. Yagoub huurt het pand voor tien jaar van Fred Diaz, eigenaar van het inmiddels failliete Hollywood. De dance-ondernemer lost er ook handig een probleem mee op. Volgens hem is Perron inmiddels uit zijn jasje gegroeid en het nieuwe podium, dat In de ruimte als werktitel kent, vervangt dus ook Perron. Samen met architectenbureau ZUS plant Yagoub een verbouwing van het pand, dat een podiumfunctie krijgt voor live-acts. Er wordt gemikt op een capaciteit van 1500, wat vergelijkbaar is met het al jaren gesloten Nighttown. Een andere wijziging is dat de ingang van het pand voortaan aan de Schiestraat komt te liggen, pal naast de Biergarten dus. Yagoub plant ook voor zijn onderneming een groot terras.

Poppodia in Rotterdam – er zijn er misschien weinig, maar het proces voorziet in never a dull moment.

Voordat je verder leest...

Je kunt dit artikel gratis lezen, maar wij kunnen het niet gratis maken. Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Vincent Cardinaal

Vincent Cardinaal

Vincent Cardinaal (1982) is schrijver en spreker. Geboren op een zondag in het Havenziekenhuis, zoon van Crooswijk. Neuroot en berucht onhandig. Laat geen servies in zijn nabijheid slingeren.

Profiel-pagina
Lees 8 reacties
 1. Profielbeeld van Linda
  Linda

  Lef, ik hou ervan!

  Nu had Perron precies de goede ruimte voor de sfeer evv. Dit zal dus wel degelijk een totaal andere zaak worden. Ik ben benieuwd.
  En toch ook wel een beetje verdrietig, afscheidsfeestje dan maar?

 2. Profielbeeld van Menno
  Menno

  Toch mooi zo’n man van geen woorden maar daden. Yagoub komt over als het type ondernemer dat we goed in Rotterdam kunnen gebruiken…

 3. Profielbeeld van Robin van Essel
  Robin van Essel

  Respect voor Yagoub, dat ‘ie in plaats van mee te gaan in alle bullshit van de gemeente waar ze de schijn mee op proberen te houden, het gewoon zelf oppakt.

  Bovendien: echt prima locatie voor een poppodium.

  Maar noem me sceptisch, maar als Perron dichtgaat, wordt dit toch gewoon de nieuwe-maar-minder-vage-underground Perron? Als er geen subsidie heen gaat, geloof ik er geen reet van dat er livemuziek geprogrammeerd gaat worden, want dat is helemaal niet rendabel. Ja, ‘live’ als in: ‘live geproduceerde dance’, misschien.

  Begrijp me niet verkeerd: elke nieuwe locatie is er één en schudt de boel weer een beetje wakker. Ik hou ook van Rotterdam omdat niks hier permanent is. Wennen we eindelijk een beetje aan de aanwezigheid van een Perron, gaat het weer dicht. Dat houdt het interessant en dat is voor een heel groot deel aan de ondernemerschap en vindingrijkheid van mensen als Yagoub te danken. Maar laten we dit initiatief nou niet meteen binnenhalen als de nieuwe Nighttown…

  1. Profielbeeld van Job
   Job

   klopt, ik denk dat er hoogstens een paar live concerten georganiseerd kunnen worden waarbij men zeker weten op save speelt. Lijkt me op zich alleen maar mooi, een nieuwe locatie dichtbij het station. Alleen moet men niet denken dat dit een traditioneel poppodium wordt zoals er talloze zijn in NL (dus met risicovolle programmering). Daarnaast is het de vraag of bands en boekers het een geschikte zaal vinden qua entourage en vooral ook geluid. Dat vertrouwen winnen is altijd een proces van een lange adem….

 4. Profielbeeld van Job
  Job

  Waterfront had geen 1500 man capaciteit en is nooit gesloten. Er is alleen een andere organisatie ingekomen. Ben verder benieuwd hoe dit loopt!

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.