Kunst & Cultuur11 december 2014

Vervangt Aziz Yagoub zijn Perron met een nieuw poppodium?

Lees verderVervangt Aziz Yagoub zijn Perron met een nieuw poppodium?

Boem! Terwijl Cultuurstad Rotterdam zich opmaakt voor het beoordelen van plannen voor een eventueel nieuw poppodium, knalt Aziz Yagoub een knuppel in het hoenderhok. De ondernemer annex lefgozer maakt bekend een nieuw ‘cultuurpodium’ te beginnen in het pand van het voormalige Hollywood. Yagoub verdiende zijn sporen met Perron, Tofler, Revolt en zijn nooit om een mening verlegen zittende grote muil.

Het voorgenomen podium doet dus (vooralsnog) geen beroep op subsidie. Yagoub huurt het pand voor tien jaar van Fred Diaz, eigenaar van het inmiddels failliete Hollywood. De dance-ondernemer lost er ook handig een probleem mee op. Volgens hem is Perron inmiddels uit zijn jasje gegroeid en het nieuwe podium, dat In de ruimte als werktitel kent, vervangt dus ook Perron. Samen met architectenbureau ZUS plant Yagoub een verbouwing van het pand, dat een podiumfunctie krijgt voor live-acts. Er wordt gemikt op een capaciteit van 1500, wat vergelijkbaar is met het al jaren gesloten Nighttown. Een andere wijziging is dat de ingang van het pand voortaan aan de Schiestraat komt te liggen, pal naast de Biergarten dus. Yagoub plant ook voor zijn onderneming een groot terras.

Poppodia in Rotterdam – er zijn er misschien weinig, maar het proces voorziet in never a dull moment.

Reageer of deel op Social Media

Tags:aziz yagoub, Hollywood, poppodium, Waterfront en ZUS

Sectie: Kunst & Cultuur

kaart: schiestraat, rotterdam
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *