Advertentie

Pionect top banner_V2
Voor de harddenkende Rotterdammer
Bron: beeld: vimeo.com

Grote dank aan Café Okeee (met jawel, drie e’s) dat we gebruik mogen maken van hun prachtige zaak. We like!

Café Okeee is gemaakt in samenwerking met Valo Media.

Voordat je verder leest...

Je kunt dit artikel gratis lezen, maar wij kunnen het niet gratis maken. Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Derek Otte

Derek Otte

Derek Otte (Rotterdam, 1988) is schrijver, dichter, spoken word artiest en presentator. Hij was onder andere stadsdichter van Rotterdam en huisdichter bij radiozender FunX. Sinds 2012 is hij organisator en host van het literaire podium Paginagroots. Leeft volgens het motto: de zin van het leven, is er zin in hebben.

Profiel-pagina
Lees 3 reacties
 1. Profielbeeld van Kees Versteeg
  Kees Versteeg

  Als je dit kunstwerk een kwantumfysische interpretatie geeft, vind ik het heel geslaagd. Geen stad zo vol paralelle werelden – op hol geslagen subculturen – als Rotterdam. Het kunstwerk symboliseert dan onze behoefte om de boel bij elkaar te houden: Many Worlds, One City.

 2. Profielbeeld van Yvo Z.
  Yvo Z.

  Ik kan me nog herinneren dat er hier in Rotterdam vooraf luidruchtig geklaag te horen viel dat het bouwen van een nieuw centraal station totaal overbodig was. Niets meer dan een grove vorm van geld over de balk smijten. We kunnen inmiddels het resultaat zien en zelfs de grootste tegenstanders stonden vooraan bij de feestelijke opening. Het vernieuwende en moderne werd in deze stad lange tijd met open armen ontvangen. Dat omarmen van grotere ambities, met beloftes waarin het onbekende en ongewisse nog besloten ligt, maakte dat er in deze stad ooit voorzichtig iets van internationale allure is gaan schemeren. Maar hier wordt een kunstenaar als Olafur Eliasson, die zich al jaren internationaal weet te onderscheiden met uitzonderlijk tot de verbeelding sprekend werk, bij wijze van kerstgedachte weggezet als ‘een of andere Deense Klotekoter’. En het kunstwerk wat hij speciaal voor ons nieuwe stationsplein aan het ontwikkelen is, waartoe hij met de juiste argumenten is geselecteerd en uitgenodigd, wordt bij voorbaat vast afgedaan als ‘een stel kerstballen van anderhalf miljoen eu’. Gaan we provinciaals doen? Of is het als humor bedoeld om iedereen voor idioot te verklaren die bij de realisatie en financiering van dit initiatief betrokken is en verder durft te denken dan het locale? Beste Derk, je zult vast de beste bedoelingen hebben met je kerstgroet en het zal vermoedelijk iets te maken hebben met de locatie van je filmpje. Maar wees kritisch op basis van inhoudelijke argumenten en laat jezelf in de toekomst niet meer verleiden tot dit soort kroegpraat.

 3. Profielbeeld van Jan-Philip
  Jan-Philip

  Leuk, dit soort filmpjes van | over Rotterdammers die iets vertellen in de context van hun werk (letterlijk). Hoeft niet alleen maar negatief, kan ook heel goed positief.

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

Logo_giraffe_01_600x500