Stedelijke ontwikkeling & architectuur8 januari 2015

19 procent van kantoren in Rotterdam staat leeg

Lees verder19 procent van kantoren in Rotterdam staat leeg

Rotterdam kent meeste leegstand van vier grote steden, maar in randgemeenten staan nog veel meer kantoren leeg.

Op Vers Beton wordt regelmatig gediscussieerd over leegstand, zeker als er weer een nieuw kantorencomplex wordt aangekondigd of gerealiseerd. Rotterdam wordt een spookstad!, wordt dan geroepen, waarna vrijwel altijd een reactie volgt (zwaai @Tim) dat het met die leegstand in Rotterdam welbeschouwd allemaal wel meevalt.

Handig is daarom dat LocalFocus (zij maakten ook het 10 slechte lijstjes van Rotterdam-artikel met ons) vandaag wat actuele cijfers over leegstaande kantoren in Nederland publiceerde. Daaruit blijkt dat in Rotterdam 19 procent van de kantoorpanden leeg staat, een cijfer dat sinds 2012 ieder jaar is gestegen. Van de grote steden kent Rotterdam daarmee het hoogste percentage leegstaande kantoorgebouwen, hoewel Amsterdam met 18 procent niet ver achter blijft.

Opvallend is overigens dat de lijst aangevoerd wordt door twee steden uit de regio: Capelle aan den IJssel (31 procent) en Gouda (33). Ook Schiedam en Delft staan nog boven Rotterdam.

 

De sectie Stedelijke Ontwikkeling & Architectuur wordt mede mogelijk gemaakt door AIR, het Architectuur Instituut Rotterdam. (meer info)

Reageer of deel op Social Media

Tags:Kantoren, leegstand en LocalFocus

Sectie: Stedelijke ontwikkeling & architectuur

kaart: Marconiplein, Rotterdam
Bouwen is Macht: speel nu de game!

Vers Beton ontwikkelde een journalistieke game over bouwen en stadsontwikkeling naar aanleiding van het onderzoeksdossier De Bouwende Macht. Speel hem hier: https://bouwenismacht.versbeton.nl/

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *