Politiek12 januari 2015

“Anton Molenaar maakt moslims verdacht”

Lees verder“Anton Molenaar maakt moslims verdacht”

Volgens historicus Han van der Horst maakt Anton Molenaar (fractievoorzitter Leefbaar Rotterdam) moslims verdacht met zijn uitspraken. Dat stelt hij op Joop.nl in een reactie op een opiniestuk van Molenaar op dezelfde site. 

Molenaar is van mening dat de mensen die afgelopen donderdag bij de steunbetuiging voor Charlie Hebdo op Plein 1940 waren veel kritischer naar de islam zouden moeten kijken. Hij stelt onder andere voor om een paar passages uit de Koran te schrappen.

Weinig verrassende uitspraken uit de mond van een Leefbaar-lid, zou je kunnen zeggen. Toch kijkt Van der Horst hier anders tegenaan: ” Leefbaar Rotterdam is de grootste coalitiepartij. Is het dan voor de fractievoorzitter wel opportuun om een belangrijk deel van de Rotterdammers min of meer af te schrijven als aanhangers van een godsdienst die op gespannen voet staat met de democratie?”

Zo’n 13,3 procent van de Rotterdammers is moslim, volgens de meest recente cijfers van het CBS. Van der Horst vindt dat zij recht op antwoorden hebben: is het stadhuis ook van hen?

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:Anton Molenaar, Charlie hebdo, Han van der Horst, Islam, Je suis Charlie, Joop.nl en Leefbaar Rotterdam

Sectie: Politiek

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *