voor de harddenkende Rotterdammer

Volgens historicus Han van der Horst maakt Anton Molenaar (fractievoorzitter Leefbaar Rotterdam) moslims verdacht met zijn uitspraken. Dat stelt hij op Joop.nl in een reactie op een opiniestuk van Molenaar op dezelfde site. 
Molenaar is van mening dat de mensen die afgelopen donderdag bij de steunbetuiging voor Charlie Hebdo op Plein 1940 waren veel kritischer naar de islam zouden moeten kijken. Hij stelt onder andere voor om een paar passages uit de Koran te schrappen.
Weinig verrassende uitspraken uit de mond van een Leefbaar-lid, zou je kunnen zeggen. Toch kijkt Van der Horst hier anders tegenaan: ” Leefbaar Rotterdam is de grootste coalitiepartij. Is het dan voor de fractievoorzitter wel opportuun om een belangrijk deel van de Rotterdammers min of meer af te schrijven als aanhangers van een godsdienst die op gespannen voet staat met de democratie?”
Zo’n 13,3 procent van de Rotterdammers is moslim, volgens de meest recente cijfers van het CBS. Van der Horst vindt dat zij recht op antwoorden hebben: is het stadhuis ook van hen?

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder
profielfoto

Jelena Barisic

Auteur

Jelena Barisic (1990) kan het heus wel over iets anders dan hiphop hebben, maar alleen als het moet. Ze groeide op onder de rook van Rotterdam en werkt nu als freelance journalist, (eind)redacteur en programmamaker.

Profiel-pagina
Lees 23 reacties

Advertentie

Wildlife-film-festival-rotterdam-2018-Adv-Versbeton