Voor de harddenkende Rotterdammer
Bron: beeld: vimeo.com

Grote dank aan Café Okeee (met jawel, drie e’s) dat we gebruik mogen maken van hun prachtige zaak. We like!

Café Okeee is gemaakt in samenwerking met Valo Media.

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Derek Otte

Derek Otte

Derek Otte (Rotterdam, 1988) is schrijver, dichter, spoken word artiest en presentator. Hij was onder andere stadsdichter van Rotterdam en huisdichter bij radiozender FunX. Sinds 2012 is hij organisator en host van het literaire podium Paginagroots. Leeft volgens het motto: de zin van het leven, is er zin in hebben.

Profiel-pagina
Lees 2 reacties
  1. Profielbeeld van O'ten tic Tim
    O'ten tic Tim

    Nee Robin, natuurlijk niet! Als ik het heel vriendelijk stel, zeg ik dat men in Kralingen reeds lang geleden de eigen identiteit verkocht heeft aan Zuid. Waar men het dáár heeft over ‘De Grote Broer Op Zuid’ zijn traditioneel Spartaanse aanduidingen minder vleiend. Feyenooit is daarbij misschien nog wel de minst afkerige. Als er wordt gesproken over ‘die boeren’ of simpelweg over ‘Zuid’ keert men zich haast net zozeer met de rug naar ‘die ouwe roestbak’ als het jochie in de auto op de Brienenoordbrug. Juist die houding is nodig voor een échte derby. Daardoor zullen wedstrijden tussen Sparta en ‘die andere twee’ altijd veel meer derbies zijn, dan de onderlinge potjes van die twee waarvan de verstrengeling ertoe geleid heeft, dat hun nageslacht zich al vermengd heeft in geen twee, maar slechts een enkel gezamenlijk belofte team. Juist daarom ook doet het zo’n pijn, dat de beloften van Sparta daarvan verloren, vorige week.

  2. Profielbeeld van Robin
    Robin

    Mooie column :-) En inderdaad, die rivaliteit mis je tussen Excelsior en Feyenoord… Hoewel deze stadsderby eraan zit te komen in De Kuip. Ik kijk er in ieder geval heel erg naar uit!

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.