Voor de harddenkende Rotterdammer

Een windmolen, panoramarestaurant, hotel en appartementencomplex in één innovatief pand. Het klinkt als een project van nieuwe Rotterdammer Daan Roosegaarde, maar de zogenaamde Dutch Windwheel komt van een andere partij: architectenbureau Doepel Strijkers, die onder andere mee heeft gewerkt aan de herontwikkeling van Katshoek

Binnen tien jaar zou het duurzame gebouw in Rotterdam moeten verrijzen, meldt Metro Nieuws. Het ontwerp is nog niet eens af, maar Doepel Strijkers verwacht nu al dat het multifunctionele pand duizenden toeristen per dag zal trekken.

De Dutch Windwheel wordt geen windmolen zoals we al gewend zijn langs de Maasvlakte en de Botlek. De O-vormige constructie gaat gebruik maken van een nieuwe energie-opwekkende techniek, ontwikkeld door TU Delft.

Volgende week wordt er meer bekend over het project. We zijn benieuwd!

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

profielfoto

Jelena Barisic

Jelena Barisic (1990) kan het heus wel over iets anders dan hiphop hebben, maar alleen als het moet. Ze groeide op onder de rook van Rotterdam en werkt nu als freelance journalist, (eind)redacteur en programmamaker.

Profiel-pagina
Lees 3 reacties
 1. Profielbeeld van Mike
  Mike

  Grappig, allerlei architectonische details maar de techniek komt er bekaaid af.

  Die nieuwe energie-opwekkende techniek, ontwikkeld door TU Delft heeft EWICON (Electrostatische WIndenergie CONvertor) en voor wie er meer over wil weten: http://www.ewi.tudelft.nl/actueel/ewicon/

  Ook van die site:

  In 2009 heeft Mecanoo de EWICON toegepast in het ontwerp van het Stadstimmerhuis 010 in Rotterdam, waar het 010-teken op het dak zou worden uitgevoerd in twee EWICON’s.

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.

Advertentie

Logo_giraffe_01_600x500