Voor de harddenkende Rotterdammer

Het is ver weg, Parijs, maar vandaag heel dichtbij. Vanwege de ronduit bizarre terreuraanslag op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo betuigt de gemeente Rotterdam donderdagavond 8 januari om 18.00 uur zijn steun aan de nabestaanden op Plein 1940. Hierbij is speciale aandacht voor vertegenwoordigers van journalisten en politie, schrijft de gemeente, aangezien die ‘de vrijheid en de waarden van onze samenleving bewaken en vertegenwoordigen’.

De gemeenteraad en het college van B en W van Rotterdam roepen alle Rotterdammers op om zich morgenavond aan te sluiten bij de demonstratie en hun solidariteit te betuigen met de Parijzenaars, de pers en de politie.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Inge

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland, studeerde Nederlands & taalwetenschap en woont in Delfshaven. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
Lees 2 reacties
 1. Profielbeeld van red mij niet
  red mij niet

  Mag ik ook protesteren tegen de daders van deze barbaarse daad?

  En mag ik wat cartoons meedragen van ‘Charlie Hebdo’, in het bijzonder die waar de moordenaars zo van over de zeik zijn geraakt? En ook wat van Kurt Westergaard? Of Gregorius Neqschot? Of anders een foto van Salman Rushdie?
  Dat lijkt me namelijk wel een mooie daad van solidariteit met de mensen die vandaag bruut afgeslacht zijn voor het publiceren van de cartoons en teksten.

 2. Profielbeeld van Mike2
  Mike2

  Prima actie van het gemeente bestuur. Ik vond de reacties van Ouali in NOS, maar vooral die van Aboutaleb in nieuwsuur erg goed.

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.

Advertentie

Logo_giraffe_01_600x500