Voor de harddenkende Rotterdammer

De overslag in de Rotterdamse haven is in 2014 met 1 procent gestegen. Dat is met name te danken aan de toename van de containeroverslag. Vandaag maakte Havenbedrijf Rotterdam de definitieve cijfers bekend. 

NRC Q, het zakelijke nieuwsplatform van NRC, zette vanochtend een aantal belangrijke cijfers op een rijtje. Zo wordt er ingegaan op de concurrentie van havens in omliggende landen: Rotterdam heeft nog altijd de grootste containerhaven van Europa, hoewel bijvoorbeeld Antwerpen afgelopen jaar harder groeide.

Ook wordt de invloed van de Tweede Maasvlakte onder de loep genomen. Deze heeft ruimte voor zeer grote schepen. Zo legden twee van de grootste schepen ter wereld, de CSCL Globe en de Pieter Schelte, er eerder deze maand aan.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

profielfoto

Jelena Barisic

Jelena Barisic (1990) kan het heus wel over iets anders dan hiphop hebben, maar alleen als het moet. Ze groeide op onder de rook van Rotterdam en werkt nu als freelance journalist, (eind)redacteur en programmamaker.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.

Advertentie

Logo_giraffe_01_600x500