Voor de harddenkende Rotterdammer
Ahmed Aboutaleb lokale bestuurder van het jaar 2014
Ahmed Aboutaleb lokale bestuurder van het jaar 2014 Beeld door: beeld: Binnenlands Bestuur

Bent u het ook zo moe, die aanhoudende goed-nieuws-show over Rotterdam? Brace yourself: winter is comingZojuist is namelijk bekend geworden dat de publieks- én vakjury van Binnenlands Bestuur burgemeester Ahmed Aboutaleb verkozen hebben tot de beste lokale bestuurder van 2014.

Aboutaleb wordt door respondenten omschreven als ‘een handen-uit-de-mouwen bestuurder‘. Hij is iemand die Rotterdam ‘snapt’ en op een ‘resultaatgerichte manier’ leidt. Ook wordt hij gezien als integer en gedreven en geeft hij Rotterdam ‘het gezicht dat het verdient’.

In zijn dankwoord noemde Aboutaleb Rotterdam een bijzondere stad. ‘Er zijn veel kleine maar ook grote zaken waartussen je als burgemeester moet laveren. Ik zoek naar de manier van besturen die recht doet aan kleine en grote pijn. Om een voorbeeld te noemen: Illegaal of dakloos, in de stad waar ik burgemeester ben, slaapt niemand op straat.’ Hij bedankte de mensen die op hem gestemd hebben voor het vertrouwen in ‘dat wat voor mij en voor ons normaal is.’

Fan van Aboutaleb? Eerder publiceerde Vers Beton onder meer een stof opwaaiend eindejaarsinterview met de burgemeester en een overzicht van de internationale aandacht voor zijn uitspraken na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Inge

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland, studeerde Nederlands & taalwetenschap en woont in Delfshaven. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
Nog geen reacties