Politiek19 januari 2015

Méér goed nieuws: Aboutaleb verkozen tot lokale bestuurder van het jaar

Lees verderMéér goed nieuws: Aboutaleb verkozen tot lokale bestuurder van het jaar

Ahmed Aboutaleb lokale bestuurder van het jaar 2014

Bent u het ook zo moe, die aanhoudende goed-nieuws-show over Rotterdam? Brace yourself: winter is comingZojuist is namelijk bekend geworden dat de publieks- én vakjury van Binnenlands Bestuur burgemeester Ahmed Aboutaleb verkozen hebben tot de beste lokale bestuurder van 2014.

Aboutaleb wordt door respondenten omschreven als ‘een handen-uit-de-mouwen bestuurder‘. Hij is iemand die Rotterdam ‘snapt’ en op een ‘resultaatgerichte manier’ leidt. Ook wordt hij gezien als integer en gedreven en geeft hij Rotterdam ‘het gezicht dat het verdient’.

In zijn dankwoord noemde Aboutaleb Rotterdam een bijzondere stad. ‘Er zijn veel kleine maar ook grote zaken waartussen je als burgemeester moet laveren. Ik zoek naar de manier van besturen die recht doet aan kleine en grote pijn. Om een voorbeeld te noemen: Illegaal of dakloos, in de stad waar ik burgemeester ben, slaapt niemand op straat.’ Hij bedankte de mensen die op hem gestemd hebben voor het vertrouwen in ‘dat wat voor mij en voor ons normaal is.’

Fan van Aboutaleb? Eerder publiceerde Vers Beton onder meer een stof opwaaiend eindejaarsinterview met de burgemeester en een overzicht van de internationale aandacht voor zijn uitspraken na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo.

Reageer of deel op Social Media

Tags:Ahmed Aboutaleb en Binnenlands Bestuur

Sectie: Politiek

kaart: coolsingel 40, rotterdam
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *