Advertentie

klein_botanical_topbanner
Voor de harddenkende Rotterdammer

Het Tilburgse poppodium 013 diende afgelopen december een plan in bij gemeente Rotterdam om een soort dependance in onze havenstad te verwezenlijken. PvdA Tilburg vindt het maar een vreemd idee, meldt het Brabants Dagblad. “Tilburgs gemeenschapsgeld moet voor Tilburg worden ingezet.”

Eerder deze week liet 013-directeur Frens Frijns juist aan het Brabants Dagblad weten dat er geen Tilburgs gemeenschapsgeld naar het Rotterdamse poppodium gaat. Wel kunnen huidige medewerkers van 013 ook op de locatie in Rotterdam gaan werken. Een eigen directeur krijgt de dependance niet.

Overigens is het überhaupt niet duidelijk of 013 in Rotterdam aan de slag mag. Het initiatief is slechts één van de elf plannen die in de race zijn voor een nieuw poppodium. 013 neemt het onder andere op tegen Ted Langenbach, die pakhuis Katoenveem wil omtoveren tot een cultuurpodium, en de mannen van het Popkantoor, die ditmaal een poppodium in Tropicana willen realiseren.

In februari kiest de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) met behulp van een adviescommissie de drie beste voorstellen. In juni volgt een definitief advies aan de gemeente.

Voordat je verder leest...

Je kunt dit artikel gratis lezen, maar wij kunnen het niet gratis maken. Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

profielfoto

Jelena Barišić

Vervangend hoofdredacteur

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) kan het heus wel over iets anders dan hiphop hebben, maar alleen als het moet. Ze groeide op onder de rook van Rotterdam en werkt nu als freelance journalist, (eind)redacteur en programmamaker. 

Profiel-pagina
Lees één reactie

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.