Kunst & Cultuur15 januari 2015

PvdA Tilburg plaatst vraagtekens bij Rotterdamse uitbreiding van 013

Lees verderPvdA Tilburg plaatst vraagtekens bij Rotterdamse uitbreiding van 013

Het Tilburgse poppodium 013 diende afgelopen december een plan in bij gemeente Rotterdam om een soort dependance in onze havenstad te verwezenlijken. PvdA Tilburg vindt het maar een vreemd idee, meldt het Brabants Dagblad. “Tilburgs gemeenschapsgeld moet voor Tilburg worden ingezet.”

Eerder deze week liet 013-directeur Frens Frijns juist aan het Brabants Dagblad weten dat er geen Tilburgs gemeenschapsgeld naar het Rotterdamse poppodium gaat. Wel kunnen huidige medewerkers van 013 ook op de locatie in Rotterdam gaan werken. Een eigen directeur krijgt de dependance niet.

Overigens is het überhaupt niet duidelijk of 013 in Rotterdam aan de slag mag. Het initiatief is slechts één van de elf plannen die in de race zijn voor een nieuw poppodium. 013 neemt het onder andere op tegen Ted Langenbach, die pakhuis Katoenveem wil omtoveren tot een cultuurpodium, en de mannen van het Popkantoor, die ditmaal een poppodium in Tropicana willen realiseren.

In februari kiest de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) met behulp van een adviescommissie de drie beste voorstellen. In juni volgt een definitief advies aan de gemeente.

Reageer of deel op Social Media

Tags:013, poppodium, pvda en Tilburg

Sectie: Kunst & Cultuur

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *