Voor de harddenkende Rotterdammer

Een interessant opiniestuk van Wouter Jan Verheul in de nrc.next (€) van vandaag. Volgens de onderzoeker en docent aan de TU Delft zou een treinstation veel meer een visitekaartje van een stad moeten zijn. Dat is nu nog niet het geval, stelt hij, en neemt daarbij Rotterdam CS als voorbeeld. 

De sluiting van ov-chipkaartpoortjes, het verhuren van winkelruimte aan standaard ketens als Swirl, Starbucks en AH to go en het streven van de NS om ‘visuele eenduidigheid’ te creëren, zou het station en de stad opsplitsen. Verheul vindt dat het Centraal Station niet alleen een efficiënt knooppunt van verkeersstromen moet zijn, maar ook iets van de lokale identiteit van de stad moet uitdragen.

Afgelopen december sleepte Rotterdam CS nog de Rotterdam Architectuurprijs in de wacht. De vakjury prees het station toen juist om diens ‘stedenbouwkundige samenhang‘.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

profielfoto

Jelena Barisic

Jelena Barisic (1990) kan het heus wel over iets anders dan hiphop hebben, maar alleen als het moet. Ze groeide op onder de rook van Rotterdam en werkt nu als freelance journalist, (eind)redacteur en programmamaker.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.

Advertentie

Logo_giraffe_01_600x500