Voor de harddenkende Rotterdammer

Heel even wist iedereen het zeker, maar inmiddels verschijnen er steeds meer vragen over hoe grote de schade écht is die de Feyenoord-supporters hebben aangericht in het centrum van Rome vanwege de uitwedstrijd tegen AS Roma van afgelopen donderdag. Rotterdam-verslaggever Henrik-Willem Hofs van de NOS begint te twijfelen, en ook bij de factcheckers van nrc.next schiet onderzoek flinke gaten in de geraamde kostenpost van 8,5 miljoen euro. Een samenvatting:

  • Fontein: niet 1 miljoen euro, maar minder dan 10k.
  • Schoonmaakkosten: zouden er sowieso zijn, rellen of geen rellen.
  • Gemiste inkomsten bij winkels: onduidelijk, maar in ieder geval minder dan 6 miljoen euro.
  • Imagoschade Rome: niet 1 miljoen, maar mogelijk juist winst vanwege pr-waarde.
  • Inzet politie en ME: geen 300k, want die stond toch al gepland.

Laat het duidelijk zijn: rellen is nooit goed voor een club. Maar de (financiële) impact ervan opblazen en als media daar blind in meegaan is ook geen pre. Misschien moet Feyenoord een onderzoek doen wat de schade is van de verkeerde beeldvorming? Wie weet is er dan nog weel een basisschool in, zeg, Rozenburg, die ter compensatie voor die kostenpost kapsalons wil gaan verkopen aan AS Roma-fans.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Inge

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland, studeerde Nederlands & taalwetenschap en woont in Delfshaven. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.