Kunst & Cultuur13 februari 2015

BIRD breidt uit met een nieuw zaaltje en pizzeria

Lees verderBIRD breidt uit met een nieuw zaaltje en pizzeria

Terwijl politici, muziekprogrammeurs en culturele organisaties nog altijd ruziën of Rotterdam nou wel of geen poppodium nodig heeft, breidt BIRD rustig uit. Binnenkort opent het jazzpodium onder de Hofbogen een nieuw zaaltje en een pizzeria. 

BIRD krijgt er een extra boog aan de linkerzijde van de huidige ruimte bij. De muren tussen de bogen worden opengebroken. Daarbij worden ook nieuwe toiletten, een backstage ruimte en een grote garderobe in de nieuwe boog gebouwd. “Dat klinkt niet spannend, maar met betere voorzieningen kunnen we wel grotere artiesten naar BIRD halen en onze clubavonden uitbreiden,” zegt artistiek directeur Philip Powel in NRC Handelsblad (€).

In het interview gaat Powel dieper in op de financiën van BIRD. Dat de gemeente het podium – tegen het advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur – toch opnam in het Cultuurplan 2013-2016, noemt hij een redding. “Zonder subsidie was BIRD waarschijnlijk een club met restaurant geworden, waar heel af en toe livemuziek geprogrammeerd werd.”

De capaciteit van het nieuwe zaaltje wordt zo’n 225 man. De deuren van de nieuwe boog gaan eind april open.

Reageer of deel op Social Media

Tags:Bird, Hofbogen en Philip Powel

Sectie: Kunst & Cultuur

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *