Voor de harddenkende Rotterdammer
JeroenRozendaal_Strand
Jeroen Rozendaal Beeld door: beeld: Pim Top

Intussen op Vers Beton

Inspiratie voor de borrelpraat geven we als altijd graag. Wie heeft bijvoorbeeld de 1000 halsbandparkieten gezien die sinds kort uit Overschie zijn verdwenen? Licht nieuws is een welkome afwisseling, januari was een heftige maand. Onze burgemeester stak over grenzen heen mensen een hart onder de riem. Toch was er ook kritiek, op zijn andere houding in het integratiedebat. Wat is de impact van Aboutalebs “rot toch op” tegenover Nederlandse IS-sympathisanten? Werkt dat inderdaad radicalisering in de hand, zoals Jasmine Foullani stelt?

Onze lokale politici wisten ook in januari Vers Beton te vinden voor hun ingezonden opiniestukken. D66 pleit voor seksuele voorlichting op Rotterdamse scholen vanaf 8 jaar, om zo meer begrip voor homoseksualiteit te creëren. NIDA windt zich op over de subjectieve hantering van het begrip “nieuwkomer“.

Spoken-word-kunstenaar Derek Otte maakt zich kwaad over duivenoverlast in de stad in zijn hilarische videocolumn vanuit Cafe Okeee. Vincent Cardinaal pakte zijn columnreeks weer op. Voor de rubriek Rotterdamse Nieuwe portretteerden we hostel Ani & Haakien en bijlesondernemers Erudio.

De hoogleraar Jan Rotmans presenteerde zijn visie voor Rotterdam en vertelt over de kantelende samenleving in een spraakmakende tweede editie van Studio Katshoek. Mocht je het nog niet hebben gezien, je kan ook alleen de highlights bekijken.

Genoeg te bespreken, kortom. We zien u graag vrijdagmiddag vanaf een uurtje of 18 uur in Cafe de Schouw. Wilt u zelf iets plaatsen op Vers Beton of betrokken zijn als redacteur, kom dan langs en stel je vragen!

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Nienke Binnendijk

Nienke Binnendijk

Als zelfverklaard Rotterdammer houdt Nienke van de stad en van haar grootstedelijkheid. Voor Vers Beton denkt ze na hoe het debat over de stad nog breder en beter gevoerd kan worden.

Profiel-pagina
Lees 4 reacties
 1. Profielbeeld van R.Sörensen
  R.Sörensen

  Schaamrood op de kaken.
  Wanneer, o wanneer kunnen we zoals op andere sites fouten herstellen?

 2. Profielbeeld van R.Sörensen
  R.Sörensen

  Niet dat ik kom, want om 18.00 eet ik altijd aardappelen, spruitjes en een varkenslapje, maar de datum? Of is het iedere dag?

  1. Profielbeeld van Inge Janse
   Inge Janse

   Vanavond, Ronald! En er zit een uitstekend Chin.Ind.Rest. in de buurt om je honger te stillen, dus die excuses zijn nergens voor nodig hoor :)

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

HNI_VB_600x500 PX_1