Vers Beton5 februari 2015

Borrelen in De Schouw!

Het filmfestival is nauwelijks voorbij of de Art Rotterdam Week of het Eendrachtsfestival houden ons onderweg. Gelukkig is daar altijd café de Schouw aan de Witte de Witstraat om je op te warmen van je van de ene opening naar de andere rent. Nog gezelliger dan anders, omdat Jeroen Rozendaal de plaatjes draait deze maand. Vanaf 18 uur is iedereen welkom!

Jeroen Rozendaal
Jeroen Rozendaal Beeld: Pim Top

Intussen op Vers Beton

Inspiratie voor de borrelpraat geven we als altijd graag. Wie heeft bijvoorbeeld de 1000 halsbandparkieten gezien die sinds kort uit Overschie zijn verdwenen? Licht nieuws is een welkome afwisseling, januari was een heftige maand. Onze burgemeester stak over grenzen heen mensen een hart onder de riem. Toch was er ook kritiek, op zijn andere houding in het integratiedebat. Wat is de impact van Aboutalebs “rot toch op” tegenover Nederlandse IS-sympathisanten? Werkt dat inderdaad radicalisering in de hand, zoals Jasmine Foullani stelt?

Onze lokale politici wisten ook in januari Vers Beton te vinden voor hun ingezonden opiniestukken. D66 pleit voor seksuele voorlichting op Rotterdamse scholen vanaf 8 jaar, om zo meer begrip voor homoseksualiteit te creëren. NIDA windt zich op over de subjectieve hantering van het begrip “nieuwkomer“.

Spoken-word-kunstenaar Derek Otte maakt zich kwaad over duivenoverlast in de stad in zijn hilarische videocolumn vanuit Cafe Okeee. Vincent Cardinaal pakte zijn columnreeks weer op. Voor de rubriek Rotterdamse Nieuwe portretteerden we hostel Ani & Haakien en bijlesondernemers Erudio.

De hoogleraar Jan Rotmans presenteerde zijn visie voor Rotterdam en vertelt over de kantelende samenleving in een spraakmakende tweede editie van Studio Katshoek. Mocht je het nog niet hebben gezien, je kan ook alleen de highlights bekijken.

Genoeg te bespreken, kortom. We zien u graag vrijdagmiddag vanaf een uurtje of 18 uur in Cafe de Schouw. Wilt u zelf iets plaatsen op Vers Beton of betrokken zijn als redacteur, kom dan langs en stel je vragen!

Reageer of deel op Social Media

Tags:borrel, D66, de schouw, derek otte, Jeroen Rozendaal, Jos Verveen, Nida en Studio Katshoek

Sectie: Vers Beton

kaart: Witte de withstraat 80, rotterdam
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *