Human interest27 februari 2015

De Beste Stuurlui: Een weekje hoop

Stuurvrouwe en Feyenoordfan Celeste Boddaert had een weekje hoop na het gelijkspel tegen AS Roma, maar haar voorpret werd overschaduwd door alle negatieve media-aandacht: “Alsof het over de supporters móet gaan”.

De Beste Stuurlui
De Beste Stuurlui

Vorige week donderdag was de heenwedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma. Van tevoren werden de kansen voor de Rotterdamse ploeg niet al te hoog ingeschat. Maar de Romeinen bleken ook uit vorm en hadden dat weekend een belangrijke wedstrijd tegen Juventus. En jawel… 1-1. Een punt. In Rome! Ik was dolblij. ’s Avonds in mijn bed dacht ik nog: zou het? Zou het seizoen nog niet voorbij zijn? Winnen van AS Roma en door naar de achtste finales?

Lang kon ik niet van de sportieve prestatie van mijn ploeg genieten. Een stelletje idioten vond het nodig om te rellen in Rome en de media vond het nodig om op die ‘miljoenen euro’s schade’ te duiken. Iedereen had het over ‘die verschrikkelijke hooligans’.  Mijn gevoel van trots op mijn club hield ik maar voor mezelf. De hele week droomde ik stiekem van de sensationele thuiswedstrijd van Feyenoord. Ik had de kaarten al op zak. We zouden zingen en feesten en uitkijken naar nóg een buitenlands avontuur.

De hele week ging het alleen maar over de supporters. Nadat het trauma in Rome een beetje verwerkt was, verlegde de focus zich naar Rotterdam. Hoe laat en waar zouden de rellen uitbreken in de stad? Ik werk recht tegenover de Markthal en er was donderdag vooral véél politie op de Blaak. Groepjes agenten, ME, politie te paard (vooral druk hun paarden te laten aaien door kleine kindjes). Er liepen meer politiemensen rond dan supporters.

Donderdag, vijf over negen: het moment van de waarheid. In een sfeervolle Kuip begonnen de Feyenoorders aardig, maar het werd al snel duidelijk dat we geen ‘thuisfluiter’ hadden. Sterker nog, de Fransman Clément Turpin leek een beetje de weg kwijt. Met de rode kaart voor Te Vrede als kroon op zijn werk. Feyenoord moest genoegen nemen met een 2-1 verlies, maar ging strijdend en met opgeheven hoofd ten onder.

Ondertussen was mijn weekje hoop ‘verpest’ door al dat gekrakeel over die supporters. En ook nu weer de eerste reacties: “Het zal wel weer knokken worden…” en “Flinke boetes UEFA door supporters.” Alsof het over de supporters móet gaan, in plaats van de sportieve prestaties van de club. Maar het seizoen is voorbij, de fans zijn gestraft. Daar heeft Turpin persoonlijk voor gezorgd. Helaas wel over de rug van het team. Maar staan we nu quitte?  Mogen we volgend seizoen met een schone lei beginnen met hopen? Ik hoop het wel.

 

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:AS Roma, Feyenoord, hooligans en voetbal

Sectie: Human interest

kaart: van zandvlietplein 1, rotterdam
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *