Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Zo’n vijftig man maakt deel uit van het HARC-team, een samenwerking van douane, de zeehavenpolitie, de FIOD en justitie. Meerdere keren per week gaan zij op jacht naar drugs in de Rotterdamse haven. Vaak gebeurt dit proefsgewijs, met behulp van drugshonden en speciaal röntgenapparatuur.

Naar schatting komt er zo’n 200.000 kilo cocaïne per jaar Europa binnen. Het is onbekend welk gedeelte hiervan via de Rotterdamse haven ingevoerd wordt.

Het aantal drugsvangsten in de Rotterdamse haven was in 2014 lager dan in het jaar daarvoor: 80 keer ten opzichte van 113 keer. 2013 was echter een recordjaar, legt Marc van Nimwegen (hoofdofficier Openbaar Ministerie Rotterdam) in Nieuwsuur uit. De hoeveelheid drugsvondsten in 2014 ligt meer in de lijn van de opbrengst in 2011 en 2012.

Bekijk hier het portret dat Nieuwsuur van het HARC-team maakte.

Verder lezen?

Word supporter van Vers Beton! Vanaf 6 euro per maand maak jij financieel onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) is freelance journalist, (eind)redacteur en programmamaker. 

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.