voor de harddenkende Rotterdammer

Alweer een jaar geleden ging boekenketen Polare failliet. Even leek daarmee ook een eind aan het Rotterdamse Donner te komen. Zij wisten het vege lijf te redden en maakten een doorstart aan de Coolsingel. Uit een artikel van het FD blijkt dat het de winkel zonder broodheer prima afgaat.
Boekhandel Donner raakte de afgelopen vijftien jaar verwikkeld in een spel tussen investeerders en filiaalketens. De naam veranderde in Selexyz, later in Polare. De afloop is bekend: Polare vloog te dicht tegen de zon en ging keihard failliet. Even leek daarmee ook een einde aan boekhandel Donner te komen.
Dankzij een crowdfundactie en zeven moedige Rotterdamse investeerders bleef de winkel toch bestaan. Donner verhuisde van Binnenwegplein naar de Coolsingel en naam intrek in het pand waar voorheen ABN AMRO gevestigd was. Nu, een jaar later, blijkt het een gouden zet geweest te zijn. Het Financieel Dagblad bericht vandaag dat het de boekwinkel zonder broodheer ontzettend goed vergaat. In het artikel komt Donnerdirecteur Leo van de Wetering aan het woord.
Uit het FD: ‘Ik kan niets bedenken wat we missen uit de tijd van Selexyz en Polare’, zegt Van de Wetering. De omzetten van het pre-internettijdperk komen misschien niet meer terug, maar het bedrijf heeft in 2014 goed gedraaid. De contacten met uitgevers zijn volgens hem beter, de omzet is beter en de marges zijn beter.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder
Vincent Cardinaal

Vincent Cardinaal

Vincent Cardinaal (1982) is schrijver en spreker. Geboren op een zondag in het Havenziekenhuis, zoon van Crooswijk. Neuroot en berucht onhandig. Laat geen servies in zijn nabijheid slingeren.

Profiel-pagina
Lees 2 reacties