Economie17 februari 2015

Donner gaat heel lekker zonder broodheer

Lees verderDonner gaat heel lekker zonder broodheer

Alweer een jaar geleden ging boekenketen Polare failliet. Even leek daarmee ook een eind aan het Rotterdamse Donner te komen. Zij wisten het vege lijf te redden en maakten een doorstart aan de Coolsingel. Uit een artikel van het FD blijkt dat het de winkel zonder broodheer prima afgaat.

Boekhandel Donner raakte de afgelopen vijftien jaar verwikkeld in een spel tussen investeerders en filiaalketens. De naam veranderde in Selexyz, later in Polare. De afloop is bekend: Polare vloog te dicht tegen de zon en ging keihard failliet. Even leek daarmee ook een einde aan boekhandel Donner te komen.

Dankzij een crowdfundactie en zeven moedige Rotterdamse investeerders bleef de winkel toch bestaan. Donner verhuisde van Binnenwegplein naar de Coolsingel en naam intrek in het pand waar voorheen ABN AMRO gevestigd was. Nu, een jaar later, blijkt het een gouden zet geweest te zijn. Het Financieel Dagblad bericht vandaag dat het de boekwinkel zonder broodheer ontzettend goed vergaat. In het artikel komt Donnerdirecteur Leo van de Wetering aan het woord.

Uit het FD: ‘Ik kan niets bedenken wat we missen uit de tijd van Selexyz en Polare’, zegt Van de Wetering. De omzetten van het pre-internettijdperk komen misschien niet meer terug, maar het bedrijf heeft in 2014 goed gedraaid. De contacten met uitgevers zijn volgens hem beter, de omzet is beter en de marges zijn beter.

Reageer of deel op Social Media

Tags:donner, polare, selexyz en verhuizing

Sectie: Economie

kaart: Coolsingel 117, 3012 AG Rotterdam, Nederland

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *