Voor de harddenkende Rotterdammer

Een meerderheid in de Rotterdamse gemeenteraad wil meer foodtrucks in het straatbeeld. Volgens D66, Leefbaar Rotterdam en CDA is het aanbod nu te eenzijdig. 

Grote kans dat je binnenkort niet alleen loempia’s en patat, maar ook salades gewoon bij een eetkraampje kunt kopen. Jos Verveen (D66) haalt de ‘hippe foodtrucks in Amerika’ aan als voorbeeld.

Opvallend, want in 2011 noemde de gemeente eetkraampjes nog  ‘te rommelig in het straatbeeld‘. De strenge regels die opgesteld zijn om die ‘verrommeling’ tegen te gaan, wil zij nu versoepelen. Alles om de D66-stemmende hipsters en Rollende Keukens-bezoekers gelukkig te stemmen.

Voordat je verder leest...

Vers Beton heeft jouw support nodig! Wij kunnen alleen blijven bestaan dankzij support van lezers. Maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barisic (1990) kan het heus wel over iets anders dan hiphop hebben, maar alleen als het moet. Ze groeide op onder de rook van Rotterdam en werkt nu als freelance journalist, (eind)redacteur en programmamaker.

Profiel-pagina
Lees 4 reacties
 1. Profielbeeld van G.
  G.

  Snap het hele probleem niet zo. Overal in de stad kun je iets te eten te krijgen. Daar zijn geen extra stalletjes voor nodig. En zeker niet dit soort caravans. Je zal er eentje voor je deur krijgen.

  1. Profielbeeld van Joey
   Joey

   Vind het een prima idee, hoor. Wat meer afwisseling op straat. Sommige mensen willen zich niet binden aan één plaats in de stad, maar flexibel zijn.

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.