Voor de harddenkende Rotterdammer

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

che_celeste_7394zw

Celeste Boddaert

Celeste Boddaert (Rotterdam, 1987) is freelance journalist. Schrijft, produceert, is coördinerend redacteur van OPEN Rotterdam en altijd op zoek naar bijzondere verhalen in Rotterdam.

Profiel-pagina
Lees 6 reacties
 1. Profielbeeld van Peter de Graag
  Peter de Graag

  Ik heb er met veel plezier werkt, in die torens waar hier overduidelijk en terecht reclame voor wordt gemaakt.
  Er is i.d.d. voldoende parkeergelegenheid en het ligt aan de rand van de stad.
  Makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en met de ontsluiting van de Blankenburg tunnel precies aan het knooppunt gelegen dus voldoende uitvalswegen. Mooie plek voor grote evenementen. Ik kijk er naar uit.
  Ps ligt nog wel een restant van de oude gasfabriek. Maar bij aanschaf moet de Gemeente dat opruimen en de staat het betalen. Goed geregeld toch.
  En zolang je uit de grond blijft is er niks aan de hand.

 2. Profielbeeld van Stadshavens Rotterdam
  Stadshavens Rotterdam

  Dank voor jullie positieve reacties en kritische feedback. Allereerst over de bodemproblematiek. Van havenindustrie zal het gebied transformeren naar maakstad met in de toekomst een combinatie met wonen. De vervuilde grond die de havenindustrie in het verleden op bepaalde plekken heeft achtergelaten zal parallel aan de nieuwe ontwikkelingen waar nodig worden aangepakt.

  Over de ontwikkelstrategie: we weten heel goed wat we willen. We willen dat hier een bruisend stuk Rotterdam ontstaat met allerlei innovatieve bedrijven uit de maakindustrie. De focus ligt hierbij op food, medical en clean tech. Behalve voor nieuwe bedrijven willen we het gebied aantrekkelijk maken voor, in de verdere toekomst, woningbouw en bijbehorende voorzieningen. Om deze ambitie te kunnen bereiken willen we dat het gebied gaat leven. Een dancepodium, kunst, evenementen en andere publiektrekkende functies dragen daar aan bij. We willen het gebied samen ontwikkelen met huidige en toekomstige ondernemers en andere ambassadeurs in het gebied, waaronder ook Ebami Tom. We hopen dat er veel cross overs tussen de mensen in het gebied zullen ontstaan. Deze interactie is al goed merkbaar tijdens de Keiletafel. Klik hier voor een videoverslag van de ondernemerstafel in M4H (tevens opening Keilewerf) op 30 januari jl.

  We hebben dus gekozen voor een organische gebiedsontwikkeling. Dit houdt in dat de ambitie vast staat evenals het raamwerk waarlangs we werken, maar dat de weg ernaartoe niet volledig is ingevuld. Samen met de huidige en nieuwe ambassadeurs in het gebied willen we dit verder vormgeven. Aangezien de weg hiernaartoe niet volledig is ingevuld, brengt dit onzekerheden met zich mee. De tijd zal uitwijzen of en hoe initiatieven die nu tijdelijk in het gebied landen voor langere tijd in het gebied zullen blijven. We verwachten dat in de toekomst niemand het gevoel zal hebben dat alles tevergeefs is geweest! Klik hier voor meer informatie.

  1. Profielbeeld van Philip Troost
   Philip Troost

   Bedankt voor de mooie reactie Stadshavens. Hoewel ik mijn bedenkingen heb over de langere termijn gaat het me niet weerhouden me te vestigen in het gebied. Het is ook deels eigenbelang dat mijn wens er is voor meer biobased aansluiting vanuit mijn functie als toekomstige biogasproducent. Graag zou ik van input tot outputzijde verbinding willen hebben met gelijkgestemde bedrijven die fysieke aansluiting vinden om zo tot een bijna 100% efficiëntie te komen (spilling is killing).

 3. Profielbeeld van Philip Troost
  Philip Troost

  Hallo Bob,

  Dat is zeker een punt om op te letten. Een significant deel van de oud medewerkers is blootgesteld aan zeer zwaar vervuilende stoffen die hoogstwaarschijnlijk in de grond aanwezig blijven.

  Als iemand die zich wil gaan vestigen aan de Marconistrip (achter de Stadsboerderij) is er wel een belangrijk punt te maken over de vestigingsduur. Er wordt vol aangezet dit terrein te ontwikkelen tot centrum van de maakindustrie, maar op langere termijn (binnen 15 jaar) is het doel hier bewoning aan het water te realiseren. Het is denkbaar dat je dan simpelweg verhuist, maar wel zonde van het dynamische karakter dat nu gezocht wordt.

  Een ander punt is de doelstelling vanuit Stadshavens en de gemeente. ‘Cleantech, medisch en food’ terwijl er nu een lichtkunstenaar, dancepodium en allerlei maakindustrie zich aan het vestigen is. Als bewoner van Bospolder en zelf maker vind ik dit super, maar het ontgaat mij volledig waarom er een visie is die in feite genegeerd wordt. Daarnaast is het vestigen van grotere bedrijven in het Vierhavengebied geen toeval, omdat er zeer veel subsidie beschikbaar voor is gemaakt vanuit de EU.

  Al met al is het zeer positief, maar het zou de gemeente goed doen samen te werken met visionairs als Ebami Tom om zo te voorkomen dat, wanneer over 15 jaar dit gebied wordt vervangen door woningen,de maakindustrie de nek omgedraaid wordt en alles tevergeefs is geweest.

 4. Profielbeeld van Bob de la Bob
  Bob de la Bob

  Ik vraag me af of ze nou eindelijk de bodem, die jarenlang door Ferro is vervuild, een beetje hebben kunnen schoonmaken…

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.